Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

CPMBKreaders

Monday, September 10, 2018

SEBAB SAYA BAYAR TAKAFUL DENGAN KREDIT KAD. SERIUS! ANDA KENA TAHU NI..

From Agen Ahmad Muqarrami..

Kalau anda perasan dalam posting lepas, saya ada nyatakan tentang tolakan takaful berjumlah RM 600 dilakukan ke dalam kad kredit.

Hasilnya saya dapat kumpul Point dari situ sebanyak 7200 point setahun, bersamaan nilai tunai sebanyak hampir RM15.

Dapat free, siapa tak nak kan.

Bagi siapa yang belum baca boleh tengok kembali posting berkaitan "Anda Perlu Ada Sebab Untuk Miliki Kredit Kad" di sini #uruskreditkad .

Itu tak penting sangat...

Sebab yang lebih penting adalah supaya kami sekeluarga kekal dalam "protection".

Kenapa tu...

Macam ni. Polisi takaful biasanya akan luput (lapse) kalau tiada bayaran diterima dalam masa 3 bulan.

Bila polisi luput, dan berlaku apa-apa kejadian selepas itu, syarikat tidak akan bayar pampasan lagi.🙅🏻

Jadi, dengan tolakan ke kad kredit, "Confirm" bayaran akan dibuat kepada syarikat takaful dan confirm-lah coverage takaful tidak terputus.

Apa yang dirisaukan kalau berlaku kes begini..

➡️kita lakukan bayaran manual (tolakan bank atau bank in manually).
➡️atas kecuaian sendiri, bayaran tak dibuat. Samada tiada tolakan dalam bank sebab tiada duit atau kita sendiri gagal bayar.
➡️syarikat tak dapat hubungi kita sebab tukar alamat dan no phone.
➡️tiba-tiba berlaku kecelakaan.

Apa terjadi kepada kita?

Tiada coverage akan dibayar..kita juga yang rugi..😭

➡️Musibah datang tanpa dijangka, sebaiknya kawal lah risiko sebaik mungkin.

➡️Dan ini adalah cara saya kawal risiko takaful agar kami sekeluarga sentiasa dalam perlindungan takaful.

Apa yang saya belajar:

✅Sila tolak bayaran takaful guna kad kredit
✅Cari agen yang bagus.. So, ciri-ciri agen yang bagus adalah yang share status sebegini : )


Nak tolong orang lain sama? sila LIKE dan SHARE agar ramai lagi mendapat manfaat.

Dapat lah pahala lebih kan..


~Abe~

Boleh juga baca status saya terdahulu di sini #uruskreditkad

No comments: