Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Friday, August 6, 2010

Blood test

Salam,

Tanggal 05.08.2010, pi Hospital Ampang Puteri nak ambik result blood test. Takutnyeeeeeeee hanya Allah saja yang tahu.... Suspen jugak.. takut benda yang tak dijangka berlaku..."Mardiyah sila ikut saya", kata makcik nurse tue lagi... Aku pun masuk dan tersengeh jumpa doktor perempuan yang bertudung. Lemah lembut doktor tue.... Overall Ok, alhamdulillah cuma kena banyak minum air.. badan cik dihydrated.. kata doktor. Iyalah maner tak cukup air, posa sunat tak bersahur...tak cukup air lah dalam badan.. Masa dok tunggu, carilah jugak kad medical health Prudential.. maner lah tau.. kot-kot kena tahan masuk hospital.. Dah duit ader sepuluh hinggit jer..Nasib baik tak kena apa-apa.. Syukurlah anakku.... Bila pikir balik, macam manalah nasib orang yang tak der life insurans.. Kalau ader berlaku emergency..nak pi hospital kerajaan banyak songeh.. Kena daftar, tunggu ward, kena tunggu giliran untuk buat surgery dan macam-macam lagi...Kalau nak pi hospital swasta mesti nak duit.. duit... duit.... duit... tak der duit hati sakit...Dah jadi macam nie, siapa yang susah. Kita dan keluarga kita. So, marilah kita membeli life insurans..sekurang-kurangnyer ia memberi manfaat pada diri kita dan keluarga kita... Chow babe!!!

Mardiyah:019-2853910:mardiyah79@gmail.com

Monday, August 2, 2010

Kerusi biru untuk Nawwar

Salam,

Semalam dating ngan kawan pi IKEA dan tonton wayang citer Inception.. Best jugaklah citer dier dengan watak abang Leornardo dengan penuh penghayatan, cinematografi yang cantik, effect yang mencekam jiwa... berbaloi-baloi tengok citer tue...... Lepas habis wayang melabur duit di IKEA.. memang niat nak beli kerusi untuk Nawwar (Anak saudara)... bila tengok dier suka main ngan kerusi tue, terus nak beli... Rasa gembira bila dier gembira.... Bila citer pasal orang tersayang nie, mesti kita tersentuh bila mereka sakit, kita akan gembira bila mereka gembira dan menangis bila mereka menangis... hehehehe... Cuba kita renung wajah mereka sedalam-dalamnya... dan tanya diri kita.. apa hadiah yang tak ternilai kita pernah beri pada mereka? Kereta, mainan power rangers, Ultraman, Barbie....Barang-barang tue bila dah besar dah jadi tak berharga. Benda apa yang berharga sampai mereka boleh berdikari? Kalau jawapan nya berbentuk simpanan, pelaburan dan perlindungan........SETUJU? Kalau tak setuju tue, something wrong somewhere... Barangan seperti ini boleh menjamin masa depan orang yang kita sayang... Di Prudential kami menawarkan pelbagai produk termasuk insurans berbentuk Takaful (Takafulink), investment seperti Pru Cash Double Reward.... Saya akan update semua barangan yang ditawarkan oleh Prudential di Blog saya....Seperti yang biasa saya tuliskan.. rebut 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara...jumpa lagi babe....

Mardiyah:019-2853910:mardiyah79@gmail.com