Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Friday, August 28, 2015

WAJIB BACA: KISAH BENAR (TAK SEMUA BENEFITS PIHAK INSURANS/TAKAFUL COVER. Akan ada PENGECUALIAN.)



Kisah benar ini saya ambil dari FB kawan saya. Untuk elak dari kesalahan etika Takaful Ejen, saya akan sembunyikan nama pengendali Insurans/Takaful ini. Cerita ini bukan untuk bencikan Insurans/Takaful, tetapi untuk pedoman bakal pencarum dan pencarum Insurans/Takaful untuk TAHU DAN FAHAM apa yang TERTULIS DI POLISI. Dan juga untuk diri sendiri, sebagai Insurans/Takaful ejen tak boleh janjikan bulan dan bintang pada klien. TAK SEMUA BENEFITS PIHAK INSURANS/TAKAFUL COVER. Akan ada PENGECUALIAN.
This message serves more as an advisory than anything else. As most of my closer friends are probably aware, my dad is currently fighting a losing battle against stage four pancreatic cancer. The cancer has become life limiting and we are looking at anything from a couple of weeks to (hopefully) two months.
The cancer was first misdiagnosed by CGH to be late stage three gallbladder cancer, which is just as aggressive. We then decided to seek a second opinion with Dr Tan Yew Oo from Singapore Oncology Consultants(SOC) who subsequently referred us to a Hepatobiliary Specialist, Dr Tay Khoon Hean at Gleneagles, for 1, further investigation of the cancer, and 2, to explore the possibility of doing a Whipple's Procedure. After further investigation, my dad was confirmed to be suffering from Pancreatic Cancer.
Before any of the procedures were started, my dad checked with his insurance agent to see if he could do a claim for the procedure. Our agent committed that everything would be claimable up to 600k a year. For those in the business, you would know this translates to high premiums. However, when my dad tried to claim for the charges incurred, he found out he was unable to do so as he had previously signed an exclusion for his hepatobiliary system. This system includes many major organs such as your liver, gallbladder, biliary duct, so on so forth. We then found out that the exclusion was because my dad suffers from Hepatitis B, which concerns more of the liver than anything. The medical bill he had to foot came out to about S$85k and insurance company X refused to pay a single cent, even though their agent made a mistake by telling us that we would be able to claim fully. We have appealed repeatedly and this letter is the latest outcome. We also found out from my dad that all he was told when signing the exclusion was that he would be excluded coverage from all Hepatitis B treatments, without being made to fully understand this medical jargon that he was unknowingly not being covered for.
This episode has left my family, or whatever soon to be left of my family, wondering how can insurance companies issue policies such as this and still be allowed to operate and collect money from us blatantly. Clearly the responsibility of understanding the contract now falls to us, the consumers, and Insurance Company X simply has to get us to sign on the dotted line, shake legs, and start collecting free money. Also, why were we not even paid a single cent even though we showed them evidence that their agent committed to us? Is this the current spirit of salesmanship? Regardless, my family and I are truly disappointed by the whole event and might be cancelling all our remaining policies with Insurance Company X, least we be let down by their "professionalism" again.
So at the end of this rant, three lessons to takeaway.
1. You might be insured but not necessarily protected.
2. Do your check-ups religiously. (My dad is only 60 btw)
3. Check your existing policies for exclusions and your parents' as well. They might not know what they have been told to sign.

My critically ill dad got fucked over by Insurance Company X. Total medical damage S$85k, total claims awarded, S$0.00. Happened because he was told to sign an exclusion that wasn't explained clearly. Agent say can claim before he started treatment, in the end cannot claim.
*26/08/15* To all who readily offered support and encouragement, my family and I would like to thank you from the bottom of our hearts. My dad is currently undergoing palliative care and we just want to make it our current priority that he goes in peace and not in pain. To add on, this post was intended to increase awareness, not spread hate, and I hope this has helped in some little way.
PS:// Saya suka item no 3. Check your existing policies for exclusions and your parents' as well. They might not know what they have been told to sign. Saya ada beberapa klien yg jatuh no 3 yg mana existing policies ada exclusions.

salam Jumaat
mbk
0192853910

Wednesday, August 26, 2015

PROMOSI WASIAT ISLAM SEMPENA MERDEKA

ASSALAMUALAIKUM....

Saya ada buat promosi untuk Wasiat Islam yang mana anda layak dapat RM100K  dengan hanya RM30-RM50 sahaja. 100K akan dibayar jika:

1) Hilang Upaya seluruhnya (Dibayar kepada pemegang Polisi)

Atau

2) Meninggal dunia (dibayar kepada waris - penama)


PROMOSI SAH SEBELUM 31.08.2015...


mbk
0192853910
perunding takaful

Tuesday, August 25, 2015

Edisi Nasihat berapi : Sila baca


10 TAHUN ambil TAKAFUL tapi tak pernah CLAIM? puluhan ribu dah bayar tapi tetap SEHAT dan TAK SAKIT SAKIT? Harus bersyukur ataupun terminate sahaja polisi sebab MEMBAZIR? Syukurlah anda sihat. Di samping saving bertambah, anda dh bantu ramai orang lain yg sakit,mati,operate,dll. Nikmat Sihat lebih baik dari Nikmat Claim. Ambil takaful adalah utk LANGKAH BERJAGA JAGA. sebab takde siapa tahu tentang masa hadapan.

credit: #Zaman Kini

mbk
perunding takaful
0192853910

Nasihat Azizi Ali mengenai kewangan

Azizi Ali merupakan seorang yang pakar dalam pengurusan kewangan di Malaysia. Beliau banyak menerbitkan buku yang berkaitan dengan pengurusan kewangan. Berikut merupakan nasihat yang diberikan oleh Azizi Ali tentang pengurusan kewangan individu:

Azizi Ali advises us first to concentrate on protection before doing any investment. Caranya ialah: 

1. Sediakan safety net
-Satefy net yg dimaksudkan di sini ialah cash ataupun aset yg boleh ditukar kepada cash (senang cerita liquid lah) - ASB tu kira liquid lah sebab boleh ditukar kepada cash kalau kita withdraw. Anggaran safety net yg diperlukan.

Employee - 3 months.
Self-employed & Businessperson - 6 months.

As an employee kira ok lah simpan 3 bulan. Biasanya kita tak perlu risau pasal kita punya income tapi manalah tahu tiba2 kena pecat esok, kita boleh guna duit ni untuk sara hidup sementara nak cari kerja baru.Utk self-employee and businessperson ni diorang kena banyak sikit. Sebabnya kita tak tahu next few months boleh ada income ke tak. You know rezeki ni kan tak menentu, kadang2 nasib baik kadang2 tak.Duit simpan dalam safety net ni hukumnya harus digunakan sekiranya benar2 perlu sahaja seperti mahu repair kereta kerana terlibat dengan kemalangan dsb. Hukumnya haram digunakan utk benda2 yg tak perlu seperti melancong dan bersuka ria.

2. Insurance
Lepas dah sediakan safety net, kita perlu concentrate utk beli insurance. Tapi utk insurance ni, Azizi Ali cakap hanya utk org yg dah ada tanggungan. Let say kalau apa2 terjadi kat you satu hari nanti, saper nak bagi anak bini makan. Tapi kalau couple yg both bekerja dan tiada anak, I rasa tak perlu insurance lagi. Kalau your partner dies you probably can still move on with life with your own income. Sama jugalah for a single person, kita tak perlu tanggung siapa2 jadi tak perlu insurance. (Tapi bear in mind that you put yourself at risk of permanent disability). Berapakah nilai insurance yg diperlukan?

Ideally, anda perlu protect diri sendiri dengan jumlah perbelanjaan bulanan didarabkan dengan jumlah bulan sebelum bersara. So kalau perbelanjaan bulanan you RM2500 dan umur you 28, pengiraannya ialah:RM2500 X (55-28) X 12 = RM810,000. Wow, banyak tu. So insure lah setakat mana yang mampu. Dan jgn beli anything other than term insurance however persuasive and convincing the agent is.

3. Savings
Perasan tak betapa pentingnya protection, sebab kita taruk dua items related to protection as our top priorities. Dah cukup protection you, baru you boleh consider savings. The rule of thumb is to save MINIMUM 10% of your gross salary (gross tau bukan net salary). Tapi as I read it in Personal Money, a single person can save up to 50% of their net salary. Make savings a habit. Lepas dapat gaji terus masuk dalam ASB. Kalau nak tunggu hujung bulan, maksudnya RM0 lah savings you utk bulan tu.

4. Investment
Lepas savings I ingat Azizi Ali cakap pasal investment. Tapi I dah tak ingat apa turutan dia - UT ke Property ke Stock Market ke. This one u kena baca buku dia yg AMAT BAGUS DAN HARUS DIMILIKI OLEH SEMUA ORANG - THE MILLIONAIRE IS FROM ANOTHER PLANET.

5. Never lend your money to anyone. 
Unless you want to jeopardize your relationship with that person. You see I pernah tolong sorang kawan I ni, dia kata takde duit. I pun kasihan dan bagi pinjam RM400 kat dia. But she never made any effort to repay back my loan, either in partial or full amount. I gave her several months to do so. Finally, I had to be firm with her to get back my money. I dapat balik duit I, tapi you tahu macamana dia boleh bayar hutang tu? Dia pinjam kawan dia punya duit. Some people think that they are smart and know how to solve their current problems but the fact is they just fail to see the bigger picture. Of course, after I got my money back I never talked to her anymore.

petikan dari mesra.net

Infor tentang Insurans oleh Sifu Azizi Ali


Saya mempunyai beberapa polisi insurans hayat. Salah satu daripadanya sudah berusia 19 tahun, dan inilah tahun terakhir kerana tempoh polisi tersebut ialah 20 tahun. Untuk pengetahuan bersama, saya membayar RM1,622 setahun, yang bermakna saya telah membayar RM30,818 kepada syarikat insurans yang berkenaan.

Polisi tersebut adalah polisi Term (bertempoh). (Seperti yang boleh anda lihat, saya buat apa yang saya tulis dalam buku2 saya.) Dan oleh kerana polisi tersebut adalah Term, ini bermakna saya tidak akan mendapat apa-apa pulangan wang setelah tempohnya berakhir tahun depan.
Sudah tentu ada individu yang akan berkata saya rugi kerana bayar lebih RM30,000 dan tak dapat apa-apa wang balik.


Itu pandangan mereka – bukan pandangan saya.
Sebenarnya saya tak rugi sesen pun walaupun tidak mendapat apa-apa pulangan wang.


Mengapa?

1. Tujuan saya membeli polisi tersebut (dan juga polisi insurans dan takaful lain) BUKAN UNTUK BUAT DUIT tetapi untuk MELINDUNGI SAYA DAN WARIS SEKIRANYA MALAPETAKA BERLAKU. Strategi saya di sini senang: Saya buat duit dengan melabur dan berniaga; Saya beli insurans (dan takaful) untuk melindungi against malapetaka. Dan alhamdulillah, tidak ada apa-apa malapetaka berlaku.
2. Syarikat insurans tidak makan duit buta; mereka melakukan sesuatu yang penting – mereka telah melindungi saya dalam tempoh 19 tahun itu. Jika malapetaka berlaku, mereka akan memberikan wangnya kepada waris saya.
3. Jika ada tuntutan yang dibuat, ianya bermakna ada sesuatu insiden negatif telah berlaku – you know, negative like I’m dead! Jadi saya amat gembira tidak ada tuntutan berlaku kerana ia bermakna saya sihat walafiat!

Oleh sifu ‪#‎Azizi‬ Ali, Mentor wang..

Monday, August 24, 2015

Insurans Berkelompok versus Insurans Individual


Takaful kelompok:

🔅Murah
🔅1 pemegang polisi (bapa) untuk cover semua ahli keluarga termasuk isteri dan anak (isteri dan anak tiada polisi cuma Kad Hospital sahaja)
🔅Hanya salah seorang sahaja boleh membuat rawatan dalam satu2 masa. (kalau kena food poisoning, sorang jer masuk Private Hospital, yg lain pergi General Hospital)
🔅Kontrak secara tahunan, caruman @ sumbangan tidak terjamin bila renew.
🔅Caruman akan quote ikut umur @ kesihatan. Klau high claim, Company ada hak taknak sambung . BAHAYA...
🔅Biasanya tiada Cash Value (simpanan jangka panjang) Kena bayar on time, klau miss sebulan x cover

Takaful individu:

🔅Mahal sedikit
🔅Setiap orang mempunyai polisi sendiri, jika berlaku sesuatu kpd bapa, polisi anak akan jd FREE sampai umur 25tahun begitu juga simpanan pendidikan beliau. Polisi isteri pula akan free sampai umur 80 tahun. Free Kad Perubatan & juga simpanan
🔅Setiap orang boleh membuat rawatan pada satu2 masa kerana masing2 mempunyai perlindungan @polisi sendiri
🔅Kontrak seumur hidup (maksimum 100tahun).
🔅Tiada renewal kontrak setiap tahun (free of mind klau sakit @ mati). Ini bermakna caruman @ sumbangan bulanan anda sama sahaja sampai bila2 walaupun anda "high claim"
🔅Ada CASH VALUE @ simpanan
🔅Ada cross subsidy (jika miss bayar, company akan tolak Simpanan utk cover blk)

mbk
perunding takaful
0192853910

Friday, August 21, 2015

[Edisi nasihat]: Assalamualaikum

ASSALAMUALAIKUM





Ada isteri nak ambil takaful, suami tak kasi green light.
Ada suami berminat nak takaful, lepas jumpa wife terus KIV.
Ada isteri cakap ngan saya boleh tak dia ambilkan INCOME REPLACEMENT untuk suami senyap2? Sbb kalau gtau suami biasanya tak kasi. At least ada jaminan untuk isteri dan anak anak jika suami ditimpa musibah kelak.


mbk
perunding takaful
0192853910

Wednesday, August 19, 2015

Haruskah saya terminate polisi jika saya sudah TIDAK BERKERJA?

Saya petik dari forum cari.my dalam thread Insurans. Sesiapa nak masuk baca dan khatan thread nie, sila klik sini [MERGED]Medical Card/Insurance Kesihatan...... What U should know...

Soalan:
ada sesiapa leh bantu saya?

dulu masa kerja, saya rajin amik insurans, takaful dan medical card

tapi selepas berhenti kerja, saya tak mampu nak bayar semua tu

apa yg harus saya buat?

teriminate semuanya ke?

Jawapan dari ejen:

Pastikan terminate tu adalah jalan terakhir ...

boleh saya tahu berapa lama dah ambik Plan takaful tu ... kalau investment link (akan ada saving) still boleh bertahan lagi polisi utk beberapa bulan/tahun... 
sebab bila dah tak kerja ... mmg duit tak masuk ... cuma kena ingat ... sakit datang ni tak kira masa kita kerja ke tak kerja ..... so better jgn terminate lagi ... 

Soalan:
habih kalau dah tak de duit masuk cemana nak bayar?
sama je konsep nye kalau kita terminate

Jawapan dari ejen:
sesetengah polisi tak akan LAPSE dgn segera walaupun kita stop bayar... so maybe kalau kita biar macam tu tu coverage tu boleh bertahan 1 tahun .... sedangkan kalau kita terminate langsung tak ada coverage

mbk
perunding takaful
0192853910

Monday, August 17, 2015

Income replacement : Pengganti pendapatan yang sudah hilang

Ditujukan khas untuk lelaki yang bergelar Ayah, Suami, Abang, Anak...

Jika sudah bermedikal kad atau tak mampu bermedikal kad, saya sarankan ambil life atau upgrade coverage yang sedia ada untuk income replacement

RM81,982.61 yg diterima oleh ibu tunggal ini adalah INCOME REPLACEMENT yang di ambil oleh suaminya ketika masih hidup dulu. suaminya meninggal dunia akibat kegagalan fungsi hati setelah 6 bulan mengambil Takaful. RM80,000 adalah sangat bermanfaat utk ibu dan 4 anak. Walaupun x banyak, tp better dari takde langsung. 


Nota Cik Puan MBK:

Sebelum sign pape sila pahami terma dan syarat.dulu agen aku sdiri perli sign amik insurans anak beranak,polisi dah khatam belum..mmg akui xpernah baca.

So bila baca dah paham.dulu mmg bodoh siap suruh suami bhentikan sbb bayar tp xsakit pape.tp bila dh kena..mmg aku rasa bbaloi ambil insurans,mmg mtk suami tambah premium.bilik selesa,layanan,rawatan.sdiri nampk bila anak demam masuk private cara pengendalian kerajaan dan swasta bbeza,dr segi ubat pun.

mbk
perunding takaful
0192853910

[Edisi Indonesia]: Insurans kesihatan haram - fatwa


Jakarta: Majlis Ulama Indonesia (MUI) mengeluarkan fatwa menolak program insurans kesihatan yang diperkenalkan kerajaan kerana didakwa tidak mematuhi syarak.

MUI dalam satu kenyataan memberitahu, program Insurans Sosial Kebangsaan (JKN) yang diuruskan Badan Penyelaras Keselamatan Sosial (BPJS) adalah haram untuk orang Islam.

Katanya, program itu mengandungi elemen yang meragukan, perjudian dan ada unsur riba.

“Pelaksanaan BPJS terutama sekali syarat membabitkan perjanjian pelbagai pihak tidak mematuhi prinsip syariah kerana mengandungi unsur meragukan, judi dan riba,” kata kenyataan itu.

MUI menolak caj pentadbiran sebanyak dua peratus yang dikenakan BPJS untuk bayaran premium JKN.

Ketua majlis fatwa MUI Ma’ruf Amin berkata, sebab utama program itu haram ialah sistem faedah yang digunakan BPJS untuk menjalankan dan menguruskan JKN.

“Sebab utama kerana BPJS menggunakan terma ‘faedah bank’,” katanya tanpa mengulas lanjut.

MUI juga mendesak kerajaan mewujudkan satu lagi program insurans kesihatan untuk penduduk beragama Islam.

“Kami mencadangkan kerajaan mewujudkan perkhidmatan insurans sosial yang mematuhi syariah dan menyediakan perkhidmatan premium,” tambahnya.

Bagaimanapun, fatwa yang dikeluarkan oleh MUI tidak terikat dengan undang-undang dan lebih kepada panduan.

Sementara itu, pengerusi pertubuhan Islam terbesar di Indonesia, Nahdlatul Ulama, Said Aqil Siraj mengkritik MUI kerana mengeluarkan fatwa terhadap JKN.

“MUI terlalu mudah mengeluarkan fatwa.

“Mereka (MUI) mengeluarkan hingga 11 fatwa setahun berbanding Mesir yang mengeluarkan hanya tiga fatwa,” katanya.

Tuesday, August 11, 2015

The beauty of Takaful


Cerita ini saya dapat dari kawan saya (juga seorang ejen) berkenaan dengan client nya di diagnose salah satu penyakit kritikal (yang mana kawan saya tak beritahu penyakit apa kerna P n C katanya) dan kerana itu pihak Takaful sudah membayar pampasan sebanyak RM100,000 untuk pampasan penyakit kritikal dan RM5,950 untuk hospital allowance. Dengan adanya duit pampasan nie dapat lah klien kawan saya meringankan beban dalam perbelanjaan harian/ monthly commitment untuk jangka masa tertentu. Dengan ini, dengan sukacitanya Takaful yang beliau carum termasuk medikal kad akan menjadi WAIVED ( dalam bahasa melayu di ketepikan). Maksudnya, klien kawan saya ini tak perlu bayar Takaful lagi sehingga tarikh matang polisi atau meninggal dunia (yg mana terlebih dahulu). Saving pun dibayar oleh pihak Takaful setiap bulan. 

RM100,000 itu adalah income replacement. Inilah "The beauty of Takaful!!!"



Saya masih teringat dengan pesanan SMS dari seorang pengguna Takaful. Beliau menyatakan akan kesalan mencarum Takaful kerna tak nampak duit itu akan kemana. Saya tak marah dan tak salah kan beliau kerana Takaful nie bukan nya benda fizikal yang boleh kita pegang dan nampak. Takaful nie sesuatu yang berkaitan dengan perlaburan jangka panjang . Jangka panjang tue tak dapatlah kita nak mengukurnya. Siapa dalam dunia nie nak sakit. Mesti nak sihat sentiasa. Tapi sekurang kurang nya, dengan bertakaful dapat mengurangkan risiko seseorang seperti cerita diatas. Semoga klien kawan saya cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan. Amin.

mbk
perunding Takaful
0192853910

Monday, August 3, 2015

Surat Amaran

Sejak 3-4 hari kebelakangan ni, ramai klien klien saya mendapat surat amaran dari Takaful.
Kurang lebih 10 orang kalau saya tak silap. Juga setiap bulan sebelum ini pun ada antara mereka yang menerima surat sebegitu.
Majoriti yang dapat surat amaran ni adalah mereka yang buat cash payment. Dalam erti kata lain, setiap bulan mereka transfer duit pada saya secara manual, dan saya bayarkan ke Takaful. Sebahagian kecil yang menerima surat amaran ini pula terdiri dari mereka yang menukar kredit kad, menukar debit kad, dan mengeluarkan semua duit di dalam akaun sehingga tidak ada daya Takaful memotongnya secara default.
Kali ini, saya akan jelaskan tentang hal kumpulan majoriti, dan jawapan saya ini akan turut reflect pada kumpulan minoriti.
1) Kenapa surat amaran bagi warning tunggakan 2 bulan?

Setiap bulan, due date payment jatuh pada 1hb. Sekiranya sistem tidak menerima payment selepas 1hb, secara automatik payment berkenaan dikira overdue.
Setiap bulan, saya menguruskan kurang lebih rm10,000-rm12,000 pembayaran manual. Kadar pembayaran manual ini tarikhnya tidak konsisten bergantung pada tarikh duit diberikan kepada saya.
Kalau duit diberi pada bulan yang sama, maka pembayaran juga pada bulan yang sama. Namun kalau duit spill over ke bulan depan, cthnya payment July tapi duit masuk pada 2hb August maka pembayarannya akan jatuh pada 2-3 Aug.
Haaa, di sini yang akan jadi problem.
Sistem akan capture 2 bulan pending, July dan August maka surat amaran akan dikirim kepada pemegang polisi...dan, jeng jeng jeng!
"Ehh duit aku bagi kat kau setiap bulan kan? ni kenapa dapat surat?"
Syukur klien klien masih tak cakap macam ni dekat saya, sebab bila mereka tanya saya akan terangkan balik satu persatu. (Dalam hati tu tak tahu lah..kahkahkah).
Disebabkan semakin ramai dapat surat amaran ni, eloklah kiranya saya terangkan di sini, sekurangnya memberi manfaat kepada klien klien lain dan ejen ejen lain juga.
2) Macam mana nak elakkan surat surat ni?

Jawapannya mudah. Tukar mode payment kepada auto, atau transfer kepada ejen ejen kau orang payment setiap minggu ke-3, supaya ada ample time untuk ejen ejen proses payment.
Tips lain kalau kau orang ragu ragu:
- minta ejen generate penyata contribution summary
- atau sekurangnya, proof of payment

Macam saya beritahu tadi, setiap bulan saya uruskan pembayaan manual mencecah belasan ribu ringgit.
Doakanlah saya terus istiqomah dan tak gelap mata dengan duit hangpa yang banyak tu.

kisah teladan: Kesihatan atau Kereta Baru?

Sharing drpd seorg rakan ejen:
Aku dpt sms tgh mlm td dr adik client aku yg polisi dia dah lapsed..client aku tu tgh tenat kat ICU..br pindah dr KPJ Sel ke HKL..adik dia nak byrkan outstanding amount utk inforce kan blk policy abg dia but its too late!…kesian..yg plg sedih, dia stop Takaful sebab beli kete baru..x mampu nak byr Takaful….
Moral of the story :
1. Yang dah ada perlindungan takaful tu, pastikan ianya masih hidup dan jangan jadikan ianya adalah benda pertama anda korbankan bila mengalami kesulitan…
2. Yang tak de lagi takaful tu, cepat2 lah dapatkan sebab takaful ni bukan macam Panadol, nak pakai baru gi cari…
So fikir dan renung-renungkanlah

vs                   

mbk
perunding takaful
0192853910

credit: http://razmanget.com/kisah-dan-pengajaran/kesihatan-atau-kereta-baru/