Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Thursday, December 15, 2011

apa yang DIRAHSIAKAN oleh insurans tanpa pengetahuan kita

(masa belum jadi ejen, mbk beli jer insurans jadi pak turut.. abah suruh beli kiter beli jer) huhuhuhuhuhu


1. mase korang nk beli mane2 polisi tu, or ketika korang dihampiri oleh mane2 ejen same ade di alam maya ataupun fana ataupun alam saiber mcm porum cari ne... ...korang bace pamplet/brocer whatever yg die refer...

2. tanyer dr A sampai Z, dari alip sampai ro, dr sidji sampai papat... ape jenes polisi la ko citer ne bai, eh nape die kaver mcm ne, eh nape tempoh matang die mcm ne, eh ape jd aaa kalu aku nk withdraw pade sblm tempoh matang etc blalalalalalalala....kalu korang rase mcm ape yg korang tanye tu x menyeluruh, bley refer yg kawan2 laen yg pnah beli insuren, yg pnah claim insuren, yg tawu yg mane yg ok yg mane mcm haram/problemo... jgn tanye kt ejen tu plak ok ke tak polisi insuren kompeni die, sah2 la die kate ok, sbb die makan komisen maaaaaa....

3. ingat, korang bley amek seberape lame masa yg diperlukan utk fikir, utk riki, utk siasat psl polisi mane korang nk amek...kalu ade ejen desak korang, cepat la sign up, kiter bg promosi smpi end this manth je, korang bley kate dairek, go to h*ll!! promosi ko abes, bnyk lagi kompeni laen offer promosi lagi bagos...

4. mase korang di brif psl polisi, psl benefit insuren oleh mane2 ejen, catit sumer yg di ckp, same ade tekandong dlm pamplet/brocer yg die refer or yg tidak ade di situ...maklomla korang tanye mcm2, xkn sume korang tanye tu ade dlm pamplet/brocer die bawak tu kan... so lps korang puas ati ngan benefit insuren tu, korang pon sign up la...en den, biasenyer polisi insuren bley di terminate oleh holder dlm mase _____ hari, depend kpd kompeni tu, slalunyer la...so, lps korang dpt certificate insuren/confirmation/agreement/T&C/ape2 la dr kompeni insuren tu lps korang sign up, korang bace balik setiap klos/T&C agreement tuh..dabel cek ngan ape yg korang dah di brif oleh ejen die sblm tu...cek same tak mcm ape yg korang catit sblm tu...kalu ade yg korang x paham, kol ejen tu soh die explen! nyah, psal aritu ko ckp polisi ne kaver 100 critikel ilnes, ne dlm agrement kate kaver 36 jek!! ko jgn nk kencin aku!! contohnye la...kalu ejen tu pon ala2 je time explen, korang bley g ripot ngan kompeni die.. ejen ko name _______, no ejen____ (korang bley cek kt bisnes kad die.. ) wat pangai, explen mcm haram, sila ambel tindakan, kalu tidak!!&*^*&%&^%*%*&...korang nak mencarot pon xpe maaaa, kastemer olweys rait!! ...kalu kompeni insuren tu pon layan korang mcm shial, jgn berlengah lagi, tros terminate polisi tuh!! salunye ade money back guarantee...