Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Tuesday, April 12, 2011

2 in 1

Salam Uolssssss,,

Apa Kabar lah korang di sana? Dah lamer raser nyer tak berblog pasal insurans nie.... memang niat di hati nak updatekan sentiasa.. tapi apa kan daya.. masa agak suntuk.. biler letih tue.. Allah saja yang tahu.. Nak tengok komputer pun malaz.... Malaz lagi........ Sifat nie tak boles di buang.. kecualilah atas inisiatif sendiri....

Biler  korang tengok tajuk blog 2 in 1.. apa korang pikir..mesti pikir pasal produk macam air milo, barang kecantikan, syampoo ker.. aper ker... ntah lah nyah.. Mak tak tau aper korang pikir... Sebenarnyer 2 in 1 nie citer sebenar nyer.. Cu citer cu citer cu citer!!!  Pada suatu hari yang tenang,, saya dapat SMS dari adik menyatakan sepupu saya masuk spital... Prince court babe.. Jakon jap pi saner... fuhhh... macam dok dalam hotel 5 bintang.. ehem.. kembali citer sedihhh. Pulaksssss.. dah.... Baru 2 minggu kuar spital pasal operate ACL ( anterior cruciate ligament).. Menatang aper tuesssss???? Nie bukan menatang.. nie jenis operation.... menurut Wikipedia;; errrrrrrrrrrr bacalah sendiri.. tapi dalam omputeh  

" The anterior cruciate ligament (ACL) is a cruciate ligament which is one of the four major ligaments of the human knee. In the quadruped stifle (analogous to the knee), based on its anatomical position, it is referred to as the cranial cruciate ligament.




The ACL originates from deep within the notch of the distal femur. Its proximal fibers fan out along the medial wall of the lateral femoral condyle. There are two bundles of the ACL—the anteromedial and the posterolateral, named according to where the bundles insert into the tibial plateau. The ACL attaches in front of the intercondyloid eminence of the tibia, being blended with the anterior horn of the lateral meniscus. These attachments allow it to resist anterior translation of the tibia, in relation to the femur."

Paham tak? Paham tak??? Tak ngeti?? Tuelah .. bak kata Usop Wilcha... Inilah pentingnyer English Education....... hohohohohohohohohho...(ketawa macam santa claus....)..

Kesian dier.... than doktor diagnosis ader masalah paru paru berair.. kenalah tahan seminggu lebih.... Tak kesian tue.. Syarikat cover sikit jer.. Mana nak cekau ribu ribuan ringgit.. Nasib baik dier ader beli premium Pru BSN Takaful.. Nasib baik ader insurans.. sekurang kurang dia diinsuranskan..... Mika semua macam maner pulaks.. ???? MOh moh ler beli insurans tue... Kalau Jawapan Company ader insurans.. sampai biler depa nak cover??? Jika kita sihat walafiat, ok lah.. jika kita sakit.. sampai biler nak bagi kiter cuti....??? Pikirkan sekejap.. Lagi satu insurans nie buat orang yang tersayang.. sekurang kurang ader lah duit sekupang dua nak bayor hutang piutang, blanjer anak skolah..... dan lain lain akitivit sampingan lah....

Maka, moral of story, malang memang tak berbau.. dier datang menterjah macam tue jerrr.... Masa tue baru berkerut dahi, pikir saner, pikir sini....pi jumpa sedara mara mintak pinjam, pi jumpa YB, masuk paperlah... Insurans nie tak semestinyer pasal life insurans, ia juga pasal saving dan pelaburan... Maka beringatlah sebelum kena....
Ok.. lah Uols.. moga citer kali nie memberi ikhtibar kita semua..... jumpa lagi.. CHowwww

mardiyah: 0192853910