Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

CPMBKreaders

Monday, January 28, 2019

#TabungTakaful

NASIHAT TAKAFUL

Takaful nie mudah
Kalau anda rasa Takaful ni penting untuk keluarga dan hidup anda, dapat meringankan beban masalah kewangan bila terjadi apa-apa, pasti anda akan terus membayarnya
Tapi kalau anda percaya ada orang lain akan kasi duit 1 JUTA free-free kepada anda atau anak isteri bila sakit Kritikal, hilang upaya atau meninggal dunia awal, maka tak sambung bayar dan nak berhenti sekerat jalan pun, buatlah
At the end of the day, the choices we make, will determine what will happen to us and those around us.
#cpmbk

Tuesday, January 15, 2019

Nasihat yang salah

AMBIL TAKAFUL MACAM MINTAK NAK MATI?

Orang ambik takaful bukan sebab rancang nak mati
Tapi sebagai persediaan kalau meninggal dunia awal, hilang keupayaan bekerja atau sakit kritikal sebelum tua/umur bersara
Tak perlu tunggu mati, untuk claim Takaful sebenarnya

Yang anda perlu ingat, mati tu bila bila boleh berlaku
Tak salah kalau kita rancang untuk tinggalkan harta pusaka untuk keluarga kita
Hibah Takaful ni lah BUKTI CINTA & SIKAP TANGGUNGJAWAB kita pada keluarga

Lagipun mati tu urusan Allah
Bukan kita yang tentukan
Sombong kalau kita masih muda dan rasa macam lambat lagi nak mati
Maka rasa macam tak perlulah takaful takaful ni
Itulah silap kita sebagai manusia
Nak bertawakkal, tapi tak nak berusaha
Berusaha lah dengan BERTAKAFUL dulu
Baru BERTAWAKKAL dan serahkan pada Tuhan

Mati tu bebila kawan...


Tuesday, January 1, 2019

Selamat tahun baru 2019

Selamat tahun baru buat pembaca blog akupenjualinsurans. Syabas dan tahniah kerna anda sudi baca blog saya tanpa ada unsur takut, benci, menyampah dan kecewa. Moga tahun ini makin ramai yang dikurniakan kesedaran untuk mencipta #Tabungkeluarga agar ada backup plan jika dilanda musibah. Jika bajet yang amat ketat, saya sarankan ciptalah #Tabungsendiri agar orang yang kita sayangi boleh meneruskan hidup dengan aman dan damai tanpa dibebani masalah kewangan. Moga tahun baru ini dilimpahi rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Amin.


Terima kasih sekali lagi kerna anda sudi baca blog saya. Anda memang ohsem, kacak dan jelita. 



Ikhlas dari saya

#cpmbk