Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

CPMBKreaders

Friday, September 29, 2017

JANGAN mausk Insurans @ Takaful, rugi jer..........


JANGAN masuk Insurans @ Takaful, rugi je bayar bukan dapat apa pun.. Nak kena sakit baru dapat klaim.. kalau sihat2 apa pun tak dapat..
“kita tahu ke bila nak sakit?”...
1. JANGAN beli payung, bukan nya nak guna pun.. nak kena tgu hujan turun baru leh guna..
“kita tahu ke bila nak hujan?”...
2. JANGAN beli / bawa tyre spare.. bukannya nak guna pun.. nak kena tunggu tyre pecah / pancit baru leh guna..
“Kita tahu ke bila tyre kereta nak meletop & pancit?”
3. JANGAN sediakan pemadam api kat rumah @ office.. bukan nak gunakan pun.. nak kena terbakar dulu baru leh guna..
“Kita tahu ke bila rumah @ bangunan tu akan terbakar?”
4. JANGAN beli insurans @ Takaful utk kereta, bukan nak guna pun.. nak kena tgu accident dulu baru blh klaim..
“Kita tahu ke bila nak accident?”
5. JANGAN beli pelampong keselamatan.. bukan nak guna pun.. nak kena ada orang lemas baru leh guna..
“Kita tahu ke bila orang nak lemas?”
6. Agak-agak kita lah, kenapa Hospital ditubuhkan?? Sebab nak rawat orang sakit.. kita tahu ke bila orang nak sakit? Habis tu takkan nak tunggu org sakit dulu baru nak bina hospital !!!!???
DETIK-detik KECEMASAN tak pernah menanti kita.. bila sampai je masanya pasti semua kena.. cuma BERNASIB BAIK atau pun TIDAK je..

kredit: Shahrudin Penang

Thursday, September 28, 2017

Jari terkepit pintu kereta


Gambar : Kredit Fb Sharifah Noorshida
Pernah terkena tak? Sakit sangat-sangat. Bila dah berdenyut tuh, Allah sahaja yang tahu. Nie saya nak kongsi cerita klien kawan. Jari klien kawan saya nie terkepit di pintu kereta. Dah pi klinik dan terima 17 jahitan. Tapi, klien nya tak boleh tidur kerna bekas jahit tue membengkak.😥 So, dia pun pi lah hospital dan warded dan kena operate semula. Rupa-rupanya, ada saraf yang berlubang dan terputus.

AMARAN: SESIAPA MERASA NGERI, JANGAN TENGOK GAMBAR INI.

Tauladan yang kita boleh ambil dari kisah ini:-

1. Bersyukur ada kad perubatan yang boleh digunakan bila waktu kecemasan. (kes nie memang cemas).
2. Kalau terjadi begini, ia dikategorikan "accident". Medikal kad boleh pakai terus tanpa tempoh bertenang (waiting period).
3. Resit yang kat klinik tuh, boleh kita buat tuntutan sama ada melalui tuntutan perubatan kemalangan atau melalui tuntutan kad perubatan (emergency treatment).
4. Jika berlaku kemalangan, pastikan dapat rawatan dalam tempoh 24 jam untuk tuntutan kemalangan

MOHON SHARE STATUS INI JIKA IA BERMANFAAT. TQ 

mbk
0192853910

Wednesday, September 27, 2017

2 perkara yang ramai orang tahu kebaikannya tapi payah nak buat.

1)Senaman
Semua orang tahu dengan bersenam kita boleh jadi sihat,kuat dan kurus stylo.

Tapi masih ramai lagi yang hari ini tak amik cakne pasal kesihatan diri dan membiarkan terus badan menjadi gemuk .

2)Takaful
Semua orang tahu dengan bertakaful,kita dapat mengurangkan penggunaan wang simpanan atau duit hari tua bila sesuatu musibah berlaku.Bertakaful juga membolehkan kita meneruskan kelangsungan hidup dengan manfaat penggantian pendapatan sekiranya kita tidak mampu lagi bekerja akibat sakit kritikal dan lumpuh kekal.

Tapi masih ramai yang sihat dan berkemampuan mengambil risiko menjalani hidup tanpa sebarang perlindungan takaful.Dah sakit baru la gelepor nak bertakaful. Dah dalam wad baru la nak telefon balik agen tanya takaful.Dah mati,bende pertama waris tanya adalah pampasan kematian.

Masa sihat dan berpeluang menikmati hidup dengan tenang ini la kita kena buat 2 perkara ni.Jangan menyesal dikemudian hari.

Jom mulakan sekarang
-lompat bintang 10x
-call agen(saya pun ok) untuk pohon takaful
❤️

Thursday, September 21, 2017

Permohonan untuk sijil Takaful DITOLAK kerana DIABETES DAN OBESITI


Hari ini dapat surat cinta dari Syarikat Takaful. Permohonan untuk sijil Takaful DITOLAK kerana DIABETES DAN OBESITI. Klien saya nie sanggup BAYAR LEBIH asalkan pihak TAKAFUL COVER PENYAKIT nya.

Walaupun saya tahu hakikat permohonan nya akan ditolak, saya tetap teruskan menolong klien saya nie memohon takaful. Hasilnya.. REJECTION DARI PIHAK TAKAFUL SENDIRI.

Nampak tak kesan dari surat cinta nie? 💔

mardiyah
0192853910

Wednesday, September 20, 2017

Nasihat untuk kaum Hawa berkenaan dengan Takaful

Saya perhatikan sesetengah ejen Takaful ni, bila menjual takaful kepada prospek wanita, sibuk tekankan masalah komplikasi hamil. Tak kira lah wanita bujang ke, wanita dah berkahwin ke, sama je jalan cerita dia

Seolah olah komplikasi hamil tu akan bawa bencana kewangan yang dahsyat kepada kewangan prospek

Prospek wanita, perlukan faedah TOTAL PERMANENT DISABILITY DAN 36 PENYAKIT KRITIKAL yang tinggi. Kalau boleh tambah faedah penyakit wanita dan early cancer untuk life policy mereka. Sebab keadaan itulah yang akan buat mereka hilang income berterusan dan hidup meminta minta

BETULKAN CARA APPROACH ANDA
Jangan main belasah jual produk, tapi tak selesai masalah!


BRAIN TUMOR

Kes rakan saya, dalam sama bidang Insurans & Takaful yg luaran nya mmg happy go lucky ceria rajin ke sana kesini utk mencari rezeki, dalam diam rupa nya beliau menghidap BRAIN TUMOR yang dia sendiri tak tahu dia hidap sakit tersebut, ada 2 tumor pada otak beliau & Doctor kena buat 3kali pembedahan. Gambar no 2 tu tumor yg kedua, tumor pertama sebesar 8cm, Doctor dah ambil utk uji kaji.

Okey admit selama 13 hari + kos rawatan = RM109 480, cover oleh PRUBSN Takaful.
Simple math, kita bayar RM2400/setahun, kena sakit mcm ni kos ratus ribu, mana satu amount yg BESAR??




So sesiapa yg dh pernah di approach agent Insurans yg korang kenal, apply lah secepat mungkin sebelum nasi jadi bubur.

Yg mana prospect kt dlm fb ni yg pernah saya approach, jgn marah rimas kalau saya selalu follow up, saya tak nak awak follow up balik kt saya utk apply dlm keadaan sakit.

Hanya org yang pernah sakit & banyak pendedahan tentang kos rawatan sahja yang tahu betapa penting insurans & medical card.

Moga kita semua dilindungi dari segala sakit musibah, kita hanya merancang, Allah menentukan segala2 nya.

Agak2 nye berapa ribu like,komen & share kalau kes mcm ni krik krik krik krik 

Dah baca apa tindakan anda?

0192853910

Cerita asal n pic thanks to Syed Hafiz Syed Hamzah

Friday, September 15, 2017

Kisah si Takaful




Salam Takziah dari saya untuk ibu bapa dan keluarga mangsa Sekolah Tahfiz Ittifaqiyah. Mudah-mudahan anak-anak ini tenang di sana dan ditempatkan bersama golongan yang beriman. Al-Fatihah

mbk
019-2853910