Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Saturday, February 9, 2013

Seorang kakak yg ader kesedaran insurance tahap tinggi

Just nak sharing citer dari kawan saya via what app:-



Just sharing dari akak yg saya jumpa nie,, husband dier meninggal 2 tahun lepas sbb leukimea.. kesedaran insurans sangat tinggi... husband beli insurans.. habis duit insurance almost 200K for treatment in PPUM specialist.. chemo saje cost 5200 sekali.. total kena buat 14 kali... transplant pulak 80K.. company just cover 20K jer...so dia kata bullshit company coverage ni.... walaupun hubby dier serve 25 thn tapi tak bagi pun extra for treatment ... tp because duit claim insurans tu dpt la ringankan beban... skrg akak nie support anak2 pakai duit socso dpt 2000 sebulan.... rumah n keta bayar pakai duit epf husband.

No comments: