Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Thursday, February 7, 2013

Tak paaaalahhhh aku muda lagi tak perlu TAKAFUL...

Nie nak sharing dari kawan muka buku...renung renunglah



Sekadar renungan untuk kawan-kawan 
semua... berdasar kisah dari salah seorang Agent Insurans dari group saya, yang cukup berpengalaman dalam industri ini ..
"Siang tadi berjumpa dengan client untuk sign up policy... Sebelum ni puas la mintak appoinment, asyik sibuk jer... Pagi tadi tak cakap banyak, tak sempat nak terang apa...sign terus... Bila sembang kemudiannya baru tahu adik dia dalam umur 20an kena heart attact minggu lepas.. Kena 26 ribu at specialist (KMC) Patut la.... Lepas tu bila cakap lagi baru ingat dulunya adik dia tu penah jadi client saya... Bayar 3 bulan ja... Jenuh pujuk dulu, tapi dia kata..." Tak pa, saya muda lagi, bukan nak sakit pun..lagipun sayang duit kalau tak sakit...rugi ja... " cuba tengok apa dah jadi... Sayang duit 26 ribu tu kan...lepas ni pun tak tau lagi berapa nak kena... So, kawan kawan, saya suruh ambik insurans bukan nak naya anda semua, tapi untuk ketidakpastian masa depan...sekurang kurangnya anda bersedia!..

No comments: