Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Thursday, February 28, 2013

Mak cik belakang ummah gumbira ambik Pru Ummah

 Salam uols...



Saper lah makcik belakang umah tue yg nak ambik Pru Ummah. Mesti korang herans amenderlah Pru Ummah nie.. Ummah sejagat ker..??? AJKKKKKKK ker? Ok.. Pru Ummah nie sebenarnya pasal nak tolong korang n lindungi korang biler nak pi haji atau umrah. Weeeiii.. duit bebulan Cik Gayah masuk dalam Tabung Haji, boleh jer pi haji n sihat walafiat lagi. Alhamdulillah, Cik Gayah dapat pi saner dan sihat walafiat. Tapi Pru Ummah nie bukan nak gantikan Lembaga Tabung Haji .. hokkeeyyyy.... korang semua digalakkan menyimpan dalam tabung haji. Pru Ummah nie just top up duit untuk pi haji atau umrah. So.. what??? Apa kepoweran nya nie... sampai makcik belakang umah sibuk nak mencarum skali. Pasal bedah rival dier pun join masuk skali so dier nak masuk kerrrr????

Katakanlah dier dapat pi mekah (Alhamdulillah),  jika ditakdirkan dier kemalangan atau meninggal sebelum Haji apa akan jadi? Hmmm... Dier akan ditanam di saner.. Badal haji?  Macam mana? Mungkin akan Ader sedara atau spouse yg tolong bayarkan dari duit simpanan sendiri atau arwah itu sendiri..Hmmmmmm

Baik!!! Makcik belakang umah ambik Pru Ummah.. so.. dier menyimpan.. biler duit tak cukup kat Tabung Haji pasal nak pi mekah, dier ambik duit dari pru Ummah dgn girang nya...untuk top up duit di tabung haji. So pilah dier... ke mekah.. dengan girang dan aman pasal dier dapat juga duit belanjer dari Pru Ummah pasal dier pembayar yg konsisten. So dapatlah loyalty bonus. hukhukhuk....nak di takdirkan dier meninggal sebelum dapat mengerjakan Haji...di Mekah.  So.. apa mak cik akan dapat? Apa kepoweran pru ummah nie...? Maka kuasa Pru Ummah pun terserlah lah....

Double Pampasan kematian.
Makcik belakang umah nie akan dapat double manfaat kematian. Katakanlah Manfaat kematian nya RM50K, disebabkan makcik nie meninggal di mekah dan belum sempat buat Haji, maka pihak Takaful akan bayarkan pampasan double yaitu RM50,000K x 2 = RM100,000. 

Saper nak bayar Badal Haji mak cik Nie?
Makcik nie jugak dapat Badal haji RM3,000 dan akan dibuat oleh org yg telah makcik nie amanahkan atau dilakukan oleh Pihak Tabung Haji Travel & Services bagi pihak mak cik nie.

Kalau mak cik dapat penyakit kritikal pun cover ker?
Ya, pihak Takaful ader cover penyakit kritikal yg mana mak cik nie akan dapat jumlah pampasan penyakit kritikal.

Kalau accident dan mengakibatkan cacat kekal?
Kalau kemalangan dan cacat kekal menyeluruh, maka pihak Takaful akan memberi pampasan double pada mak cik nie (seperti kiraan pampasan kematian).

Takkan tak der income untuk family makcik nie?
Buat income , tak der tapi pihak Takaful akan membayar pampasan kematian + cash values + khariat kematian RM2,000.

Apa itu cash value?
Duit yang anda bayar setiap bulan, akan digunakan untuk pelaburan dan hasilnya di panggil Cash Value

Ok.. katakan mak cik nie 100% pakai duit Tabung Haji pi mekah dan tak pernah usik satu sen pun , apa akan jadi dgn duit dalam Pru Ummah?
Duit dalam Pru Ummah akan tetap ader. Duit tue walau tak pernah claim, ia takkan burn macam tue jer. Mak Cik cukup bertuah pasal duit dalam Pru Ummah boleh dijadikan sebagai investment. Pulangannya cukup memberansangkan. Ader dua akaun simpanan dalam Pru Ummah Investment Uniat Akaun dan Ummah saver. 

Best Tak Pru Ummah??????

No comments: