Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Tuesday, February 5, 2013

Jangan amik Takaful untuk anak.....SAPER SURUH


Nak shared dari kawan forum:-


Alhamdullillah sy tergerak hati nak insuredkan anak sy since baby.. sbb sekarang dia dikategorikan sebagai pesakit astma kronik walUpun baru nak memasuki umur 2 thun.. setakat ni dah 4 kali admit hospital since umur baby 6 bulan.. prubsn senang nsk claim, paling lewat 3 minggu dah dpt check from prudential utk hospital allowance..
cuma charges utk bilik kat hospital kekdg mengalahkan hotel.. so kepada sesiapa yg nak baru nak ambik polisi, pls spend extra money utk rate bilik sbb kat tawakal rate bilik perseorgan utk toddler is rm300, manakala utk dewasa is rm400. Mungkin juga cuma tawakkal je yg mahal sbb x pernah ke hosp lain.. 

Just my 2 cents opinion.. yg penting, sesiapa yg belum ada insurance tu better ambil, esp kpd baby2 baru lahir..

3 comments:

Anonymous said...

Kalau anak tbe2 masuk hospital dgn medical kad, kite kluar cash dlu atau pruBSN bayarkan trus?

akok is a person not a kuih said...

tgk hospital apa.. kalau panel hospital just guna medical card dan kalau pi spital gomen ata bukan spital panel kena bayar cash dulu baru claim kemudian

akok is a person not a kuih said...

tgk hospital apa.. kalau panel hospital just guna medical card (prubsn takaful byrkan) tapi tertakluk pada ko-takaful..dan kalau pi spital gomen ata bukan spital panel kena bayar cash dulu baru claim kemudian