Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Tuesday, May 12, 2015

Jika KWSP lambat bayar pampasan kritikal.. apa perlu anda buat?



Walaupun pencarum boleh withdraw duit KWSP/EPF untuk bayar bil hospital, tapi kerenah dan birokrasi entah apa2 jadikan proses tu terlalu lambat. Ni baru pasal nak guna duit KWSP/EPF untuk bayar bil hospital, belum tengok lagi balu yang terpaksa turun naik KWSP dan mahkamah dekat setahun untuk tuntut EPF suami yang dah meninggal dunia. Takaful ada penyelesaian yang mudah.

Nota: Ada jugak baca luahan rasa orang yang menghidap pesakit kritikal mengenai bantuan pampasan penyakit kritikal KWSP. Rupa2 nyer, lepas mohon kena ditemuduga.. nak tahu ok atau tak berdasarkan temuduga tersebut... Susah jugak.. Kalau gitu.. saya sarankan ambillah Takaful.. Sekurang2 nya.. sambil tunggu duit dari KWSP, sekurang-kurang nya pampasan dari Takaful nie dapat "cover up" income yang telah tiada.

mbk
0192853910

No comments: