Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Takafulovers

Monday, April 27, 2015

Loving Couple Policy

Gambar sekadar hiasan

Banyak pulak kekawan saya yang sambut "anniversary" hari nie. Bulan April nie bulan ramai orang kahwin agaknya. Kan lebih elok kalau kasih sayang tue diserikan lagi dengan perlindungan loving couple policy. Mesti berseri seri pasangan uols.

Kebiasaanya bila ejen tawarkan Takaful, mesti mereka akan sebut kad perubatan atau omputeh nya medikal kad. Kalau apa-apa berlaku pada pasangan atau diri sendiri, medikal kad tue akan tolong bayarkan kos rawatan. Terror kan??? Tapi kalau jadi pada pasangan anda sekiranya didiagnose salah satu penyakit kritikal atau cacat lumpuh apa akan jadi pada Takaful anda? Contohnya, A ada isteri. Namanya B. Suatu hari B didiagnose salah satu penyakit kritikal, so apa akan jadi pada Takaful B? Mestilah Takaful B akan jadi FREE sehingga tarikh matang atau meninggal dunia (yang mana dahulu). Takaful A bagaimana pula? ON macam biasa. Kiranya A kena bayar yang dier punya.

Sekiranya A dan B ambil loving couple polici, apa akan terjadi? Berdasarkan kes di atas, jika B didiagnose penyakit kritikal, maka Takaful B (semestinya) akan jadi FREE dn begitu juga dengan polici Takaful A juga akan jadi FREE. Kenapa boleh jadi cam tu erk? Nielah dikatakan Loving Couple Polici. Sayang menyayang antara satu sama lain. Satu hati 2 jiwa. Cheeewahhhhh!!!!!!!!!!!!

Cheers

mbk
0192853910


No comments: