Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

CPMBKreaders

Monday, August 20, 2018

"Kalau tak tahu #Hibah itu apa, Tanya. Jangan sebab kau benci insurans, kau terus melulu kata TAKNAK" #Hibah #protection -if you love your family, please do-


INSURANS/TAKAFUL ni nampak je remeh tapi hakikatnya ia akan bantu wife kita suatu hari nanti! Kajian menunjukkan suami akan mati dulu dan korang nak tak bila mati tinggalkan beratus ribu kat wife? nanti duit tu boleh buat bayar hutang menimbun tu, belanja anak2 sekolah dan buat badal haji..

Kalau korang kata.. "Aah biarlah.. pandai2 dia hidup dgn anak2".. maknanya hang memang zalim, elok takyah kawen.. duk je membujang sampai tua.. senang beb!

Suami yang bijak adalah suami yang tinggalkan Takaful untuk familinya.. hanya serendah RM100 sebulan.. mahal ke murah?

C&p

#takafulejen
#cpmbk
#takaful
#hibah
#TabungWanita

P/S: Sapa nak free quotation.. pm ok😘







No comments: