Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

CPMBKreaders

Sunday, August 5, 2018

BAYAR SIKIT TAPI DAPAT BANYAK? TIPU KE APE NI??


-----------------------------------------------------------

Saje nak share ttg Takaful/ Insurans yg MENIPU.. Takkan bayar SEDIKIT dapat BANYAK mcm ni.. Tak mgkn..

Alhamdulillah sekarang ramai antara kita yang dah ada kesedaran akan kepentingan insurans.. Tak kurang juga yg masih belum ada kesedaran..

Untuk agent baru.. Bila ada yang reject anda, mereka bukan reject anda.. Mereka mungkin tidak memahami atau hati mereka belum terbuka.. Yang PENTING buat kerja kita dengan AMANAH dan berkongsi lah dari HATI kita..

Ramai yang viralkan insurans itu MENIPU?? Atau mereka TERTIPU???.. Ketahuilah, setiap MANFAAT yang dijanjikan.. Tertera HITAM dan PUTIH cuma kita perlu memahami apa HAK kita sebagai client dan pengguna.. Kita sebagai agent pula, jalankanlah TUGAS dgn AMANAH..

PruBSN dan mana2 syarikat akan cover apa yang tertera sepertimana dlm polisi dokumen.. Takaful ialah AKAD dan PERSETUJUAN bersama antara peserta-peserta untuk menanggung RISIKO bersama-sama.. AMANAH yang dipikul.. Jadi setiap info peserta perlu TELUS drpd AWAL menandatangi borang cadangan supaya tidak akan berlaku sebarang MASALAH claim.. Ramai nak syarikat faham keadaan mereka tapi ramai jg tak nak memahami keadaan syarikat atas RISIKO yang ditanggung.. Keadilan dan amanah yang dijaga untuk semua peserta takaful..

Kisah realiti.. Death claim..
••••••••••••••••••••••••

Arwah telah mencarum selama 2 tahun atas kesedaran dan memerlukan perlindungan kerana bekerja sendiri.. Pada tahun ke 3,  beliau telah upgrade polisi dan antara benefitnya..

Pampasan Sejuta - sekiranya berlaku kematian@TPD..
Pampasan 360K - sekiranya berlaku Critical Illness..
Medical Card - Lifetime Limit 750K..
Payor/ Contributor - FREE once diagnose critical illness..

Takdir Allah, arwah mendapati perut beliau tidak surut selepas melahirkan anaknya yang ke 3.. Lalu menjalani MRI dan doktor mendapati beliau CANCER perut tahap 4 dan hanya diberi masa 60 hari.. AllahuAkhbar.. Sayu hati mengetahuinya.. Namun semangat arwah melihat anaknya membesar sangat kuat.. Kuasa Allah.. Ajal dan maut dalam perhitungannya dan total bil hospital selama hampir 3 tahun mencecah 628K.. RM360K CASH diberi selepas 2 minggu dokumen lengkap dihantar untuk memproses critical illness claim dan polisi berterusan secara PERCUMA..

Dan cheque terakhir ini.. Amanah Arwah untuk disampaikan kepada warisnya untuk mereka meneruskan kehidupan..

Benda tak jadi dengan kita.. Kita tak kisah bukan kita.. Siapa dia? Tak perlu tahu tak ada kena mengena.. Bila terjadi.. Kenapa kita? Pasti ada persoalan demi persoalan..

Jgn ada mata, buat2 tak nampak..
Ada telinga, buat2 tak dengar..
Ada mulut, tak berkongsi kebaikannya..

Sediakanlah diri anda dengan perlindungan secukupnya.. Takaful tak menjadikan kita KAYA.. Tapi untuk mengelakkan KELUARGA kita menanggung risiko 100%.. Dan mengelak dr MISKIN.. Bertanggungjawablah kita dgn DIRI dan KELUARGA kita..

Yang mana ada KAWAN2 yg suruh kita STOP Takaful/ Insurans tu, cuba tanya mereka, kalau apa2 berlaku pd KITA nanti SANGGUPKAH kamu MEMBAYAR BILL HOSPITAL dan MENJAGA KELUARGA kita??? Kalau mereka jawab SANGGUP silakan STOP..

Jumpalah Agent Takaful yg berlesen dan bertauliah anda SEKARANG.. Bincang secara baik demi kebaikan bersama..

Credit to Sis Saifaliza Masom..
Tq share..
Dan silakan share jika bermanfaat..

#Takaful
#hibah
#cpmbk
#planpenggantiangaji
#TabungWanita
#TabungIsteri
#celiktakaful

Mbk
0192853910


No comments: