Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

CPMBKreaders

Thursday, February 22, 2018

BILA SIHAT DAN BILA SAKIT

Bila sihat : Aku takmo coverage besar sangat. Nanti mahal nak bayar!

Bila sakit : Alahai 50,000 je? Mana cukup ni! Nak pakai 500,000. Menyesal aku tak ambik coverage besar dulu

Bila sihat : Tunggu hujung tahun la aku ambik. Sekarang tengah tight bajet

Bila sakit : Sempat lagi tak kalau aku ambik sekarang? Cakap je berapa aku bayar? Aku accident la bro... Perlukan Takaful sekarang!!

Bila sihat : Rasa macam rugi je bayar Takaful tapi tak claim. Aku nak stop bayar je la kalau macam ni

Bila sakit : Bro, Takaful aku dulu, boleh sambung balik tak? Doktor cakap aku ada kanser la pulak. Baru detect. Aku perlukan duit untuk buat chemo nanti

Bila sihat : Suka hati aku la nak medical kad ke education polisi ke? Kau tu jurujual saja. Customer is always right, kau tau?

Bila sakit : Baru aku sedar, ada medical kad berjuta pun, semua tu bayar bil kat hospital, bukan kasi duit bulan-bulan kat aku. Nyesal aku tak ikut cakap kau, ambik Income Replacement dulu.

Bila sihat - Rasa macam kebal tak perlu Takaful
Bila sakit - Rasa macam terdesak perlukan Takaful


mbk
0192853910

No comments: