Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Wednesday, November 30, 2016

Keta,rumah dan gaji......

#Keta 🚗
📌Insurans utk cover keta : biasanya orang amik sbb takut kena curi/accident, sape pulak nak tanggung kos repair keta
📌Insurans utk cover LOAN keta - jarang orang amik sbb kompiden akan boleh bayar sampai loan abes (tak sakit/tak mati)

#Rumah 🏡
📌Insurans utk cover LOAN rumah - biasanya orang amik atau dipaksa oleh bank utk amik sebab kalau "gone", sape nak setelkan balance loan rumah kat bank?
📌Insurans utk cover rumah - yang ni jarang pulak orang amik sebab kompiden rumah tak akan terbakar/kena tanah runtuh/rosak kena puting beliung

#Gaji 💰
📌Insurans utk cover GAJI - ramai orang lupa, kalau semalam dia "dah takde" atau dah jadi beban kepada kampeni (sakit), ujung bulan ni takde gaji dah utk anak bini.
Kita selalu ingat utk protect benda "tak bernyawa" (keta & rumah), tapi terlupa utk protect benda yang akan memastikan anak bini boleh terus "bernyawa". Dalam kes ni GAJI atau pendapatan kitalah...

Apa sipir utk protect gaji?
🔹Gaji bulanan x 120 bulan

#LindungGajiLindungFamily
#PruBSNWarisan
#AskMeAboutHibah
#hibahtakaful
#TabungWanita

Cc: kak pujie suzilah zainuddin

No comments: