Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, May 27, 2013

Aku beli Takaful pasal aku tercekik Tulang ikan........

Citer nie true story hokkeeyyyy...bukan main-main... bukan citer rekaan atau citer lawak..diceritakan sendiri seorang agent yang mana dier approach kawan lamer dier...


Suatu ari dier approach kawan lamer dier untuk share citer pasal Takaful. Pasal lamer sangat tak jumpa, so kawan dier pun ON ajerlah. Ya, agent tue memang tak der simpan suatu harapan pun kawan dier akan sign borang Takaful dengan penuh bergaya. Nak terima perlawaan pun pasal lamer tak jumpa. Biler siap jer jumpa tersenyum sengih.. minum air segelas dua.. si agent nie pun share serba sedikit pasal takaful nie..

"hang nak tau Takaful nie elok diambil dari sekarang. Kita tak tahu biler benda yang tak mengundang jadi kat kita" kata si agent tue

Aku tak perlukan Takaful. Aku kerja di Bank Pusat.. semua dierorang dah cover. Tahap dewa lagi. Dari kepala sampai ke kaki" katanya kawan si agent tue dengan penuh hebat, kerek dan ader sikit picthing tue naik sikit.

Si agent nie pun kecewalah. kecewa bukan pasal kawan dier tak nak close.. kecewa sikap kawan dier yang pandang sebelah mata jer Takaful secara peribadi nie...kerek siot.. so.. Agent nie pun tambah lagi..

"Jangan macam tue bro.. sampai biler hang nak kerja di bank pusat tue? Lepas hang pencen depa cover ker?".. celah agent tue

" Awat hang nie?? masa aku pencen nanti.. cukup lah aku nak cover makan minum dan perubatan aku nie".. balasnya penuh bangga

"Hmmmm ikut hanglah".. jawab si agent tue.

Pertemuan berakhir dengan si agent tue memberi business card pada sikawan nya itu

Nak di jadikan citer.. selang tiga hari selepas pertemuan itu..Kawan si agent tue pun nak menyimpan dalam Takaful. So peliklah rasanya si agent tue. Aper cer yg dier nak masuk Takaful nie?

So si kawan nie pun citerlah...

Waktu tengahhari.. dier ader kat umah.. dok makan nasik lauk ikan. Tetiba dier tercekik tulang ikan.. Paniklah apa lagi.. Nak panggil ambulans lambat... So nak dijadikan citer dier pun sampai spital. Sikawan agent nie mana boleh cakap pasal cekik tulang ikan. Orang umah tak tahu apa-apa pasal insurans yang suami dier ambik. Nak tak nak, laki dier kena cakap ngan Human Resource nak mintak GL (guarantee letter).. Huh.. ambik ko.. mana si human resource tue nak paham kalau ko cakap macam suara itik. So.. dari situ dier mendapat pembalasan yang setimpalnya.. alangkah elok kalau dier ader medikal kad Takaful. Just tunjuk jer, terus settle.

Maka dari ari tue dier tekad dan nyesal.. unsangka rable (tak disangka), saper tahu tercekik tulang ikan boleh jadi parah macam tue sampai kena warded spital.

So, ambiklah Takaful medikal kad nie. Jangan tunggu.. tunggu..tunggu.. Nie baru tercekik tulang ikan.. tak lagi tercekik tulang ayam ker, buah ker.. biji nangka ker.. uhuhuhuh...

Tak puas hati dengan citer aku. Jom sembang ket mardiyah79@gmail.com


No comments: