Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Friday, May 3, 2013

Cik Agent yang comel adakah saya terus dilindungi selepas saya sign borang ini? TOLONG JAWAB????

Salam ,

Aaaawwwwwwwwwwwww.. suka biler org panggil kita comel... huhuhuhu... Aku tak perasan Hokkeeeyyy.. Hakikat nyer... Yang tolonh jawab tue agak kasar bunyi nyer. Anyway.. Tak perlah... Okkeeeyyyy.....Ramai yang ingat lepas jer sign application form nie terus terasa dilindungi oleh Takaful/insurans. Sebenarnya TIDAK. Hakikatnya nya, peserta kena tunggu waktu tertentu dikenali sebagai waktu bertenang (seperti tempoh menunggu). Memanglah terus dilindungi tapi nak claim tue yg kena tempoh bertenang. Biler dah habis baru boleh nak claim ker.. nak sakit ker.. Tapi jika sakit semasa tempoh bertenang berlaku, sorry to saylah kan... X boleh hokkeeeyyyyyy....

Huh.. tengoklah.. gambar kat bawah. Aku dah tepek gambar tempoh bertenang. Senang sikit nak ingat..


Macam mana pulak dengan anak I yg I ambik since I pregnant dan usia kandungan anak I dah 25 minggu? Anak I terus dilindungi atau kena tunggu jugak?

Hmmmmmmmmmmmmmm... You kena tunggu jugak. Tempoh bertenang start biler anak u berusia 15 hari dari kelahiran. Macam gambar yg I tepek kat atas tue, polisi anak you still kena follow the procedure jugaks. 

So.. sia-sialah I ambik masa I pregnant nie?

Saper kata you ambik polisi nie sia-sia masa you pregnant. At least anak you dilindungi. Kalau you tak ambik sekarang, n nak dijadikan sebab anak you kena broncitis.. Anak you still boleh ambik tapi pihak insurans mintak tempoh bertenang 2 tahun. Lepas 2 tahun baru boleh ambik. You nak ker macam tue? Dalam tempoh 2 tahun macam2 boleh jadi.

Ok.. awak thanks.. kata si ibu tadi. Saya merasa syukurlah si ibu sudah paham....

Ps:// Baik ambik insurans anak masa kecik nie.. Bayaran tak tinggi.. coverage tinggilah jugaks...

No comments: