Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, August 3, 2015

kisah teladan: Kesihatan atau Kereta Baru?

Sharing drpd seorg rakan ejen:
Aku dpt sms tgh mlm td dr adik client aku yg polisi dia dah lapsed..client aku tu tgh tenat kat ICU..br pindah dr KPJ Sel ke HKL..adik dia nak byrkan outstanding amount utk inforce kan blk policy abg dia but its too late!…kesian..yg plg sedih, dia stop Takaful sebab beli kete baru..x mampu nak byr Takaful….
Moral of the story :
1. Yang dah ada perlindungan takaful tu, pastikan ianya masih hidup dan jangan jadikan ianya adalah benda pertama anda korbankan bila mengalami kesulitan…
2. Yang tak de lagi takaful tu, cepat2 lah dapatkan sebab takaful ni bukan macam Panadol, nak pakai baru gi cari…
So fikir dan renung-renungkanlah

vs                   

mbk
perunding takaful
0192853910

credit: http://razmanget.com/kisah-dan-pengajaran/kesihatan-atau-kereta-baru/

No comments: