Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Friday, September 12, 2014

SEGMEN BEN ASHAARI : AKU , SEORANG BLOGGER !


Nie adalah kali pertama aku masuk segmen pasal blogger. Punyer ler blur gilerrr... patutlah blogger dok post mengepost belog yg mmg nampak samer. ruper ruper nya macam ader contest. Yg selalau tgk #KBBA. Mender tuh... ? Biler masuk belog ben nie baru kita paham. oooo patutlah.. sahut cabaran belog. heheheheeh. So.. ntah kenapa gatai nak tulih n nak masuk segmen nih. Aku try jer.. nak test. Ahaks!!!!!!
peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini 
 Welllllllll... hmmmm... Isu nyer pasal kesedaran Takaful. Masih raaaaaaaaaaaamammmmmaaaiii lagi diluar saner yang masih tak tahu akan kepentingan Takaful. Dengan populasi rakyat Malaysia 28 Juta orang, hanya 14 juta atau 44% yang masih tidak memiliki insurans atau Takaful. Ini kerana salah satu sebab utama tidak mencarum kerna majikan sudah membeli insurans buat mereka n family. Mereka ingat dengan bekerja company dah cover 100%. Mereka dah lupa berapa lamer dierorang boleh bekerja dengan company tuh. Personal Takaful nie elok untuk long term. Macam credit card, ketika sakit swipekan saja kad nie dan terus kad nie tolong bayarkan. Kalau guna credit card kena berhutang kannnnn... Memang ya, ader yang tahu tapi larik bajet. Untuk mewujudkan kesedaran ini, pasal itulah aku buat belog. memandang media sosial menjadi suatau fenomena di alaf baru nih, aku kira dapat mendidik dierorang akan kepentingan Takaful. Aku tak suka sells pitching. Itu belakang kira. 

Aku harap dengan menjadi blogger Takaful nie boleh memberi impak walaupun sebesar zarah kepada masyarakat disekeliling dan negara.

Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa.
 Kenapa tidak. Mestilah best boleh buat apa yg kita suka. Itu aderlah cita cita aku nak jadi lady in leisure. Aku dapat mengembara sebagai backpakers ke tempat yg aku nak pergi. Mengembara sambil menghayati keindahan Illahi. Dapat Ilmu yg tak dapat dijual beli. Spend dengan Family n boleh ambik kelas memasak... (best tgk cousin pi kelas masak n boleh masak sedap2 n banyak2). Aku cemburu dengan kekawan yg ader maser yg flexible yg tidak terikat dengan waktu. Sekarang nie pun aku just part time Takaful ejen jer. Masih mendaki ke puncak jaya. menanti pendapatan yg beribu ringgit. Sambil mobile still boleh jadi blogger yg hebat!!!! :)
Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagaiBackup Plan masa depan ?
Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?
Bisnis erk? Seperti yg aku buat sekarang nie, bisnis Takaful. Ini aderlah back up plan aku. Aku dulu bercita cita nak ader duit RM1 Juta. N masih optimis untuk mencapai kearah itu. Ejen Takaful seperti blogger, niat dihati mestilah nak create awareness bukan nak kearah duit semata mata. Memang ya, siapa nak kerja FREE kalau tak der imbuhan. Apa yang aku alami sendiri, pada mulanya memang aku jadi ejen nie nak dapat extra income tapi tak der passion n patient. Aku hampir kecundang hinggalah aku sedar untuk memberi awareness kepentingan Takaful biler aku tgk ramai yg sakit biler nak bayar kos rawatan nih. 

Harapannnnnnnnnnnnnnn....... aku harap blogger di luar saner menyampai sesuatu luahan atau cerita tue mesti jujur, amanah n tepat. Janagn jadikan media sosial tempat meyebar citer palsu n perkara yang menyakitkan hati. Harapan aku , blogger dapat menyampai sesuatu cerita yang boleh menjadi tauladan, boleh hilangkan stress orang luar saner, boleh buat kita teruja dan boleh buat tersenyum....

Peace No war!!!! Cheers ))

7 comments:

Wenwink Kidu.Duki said...

aku setuju. kalau dapat ribu riiban dengan blog benti keje je laaa hehehe

CintaHati Lina said...

reseki Allah ni kan luas... insyaallah..selagi kita berusaha, Allah pasti memberi jalan untuk kita... amin

bw sini

ismahasmi said...

Hai, saya dah nominate awak untuk Liebster Award. Jom tengok dekat sini

http://ismahasmi.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

Yatie Fizzy said...

Salam kenal ...

Walaupun dah ada plan A .. Plan B tetap kena aktifkan juga untuk masa depan kelak !

Mardiah Diana said...

Salam singgah BW di sini.....terima kasih sudi singgah kat blog Anugerah Terindah...Selamat bersegmen dan semoga berjaya......

Cik Misstree said...

Good luck!

kak yatiadam said...

as salam..

tahniah anda ada blog yg banyak info
jemput blog working..
www.yatiadam.com