Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Wednesday, September 17, 2014

pernah tak korang dengar citer.......................................?

Pernah tak korang citer... ader sorang mamat nie nak pi supermarket beli barang. Sampai saner dier pun ronda ronda lah..masuk department ke satu department kat dalam supermarket tuh. Ngan tetiba ntah macam mana... mamat nie terhantuk kepala kat gondola. aper ker tuh gondola? cer tengok gambar bawah....


Ngan tiba tiba dier merasa ader benda panaz kat tepi mata. Ingat kan peluh.. ruper2nya darah beb. Giler banyak... So mamat nie pun pi lah klinik berdekatan untuk dapatkan rawatan. Duit melayang RM80 pasal kena jahit. Punyerlah bahaya gondola tuh sampai boleh berdarah kat kening mata.So.. terdetik hati mamat nie untuk claim Takaful untuk kemalangan.

Dier pun tanpa membuat masa kontek ejen untuk claim. saper tak sayang duit RM80 melayang cam tuh jer. Ejen dier jawab ditanggung bereh boss. Tersenyum mamat tue. 14 hari kemudian .. mamat nie dapat cheque RM80 akibat terlanggar gondola di supermarket.

Tamat cerita aku di poetang yg serba ngantuk nie.

ps:// moral of story.. idup di muka bumi nie memang is unpredictable. pi supermarket pun boleh accident. nasib baik ader Takaful.. boleh tolong bayarkan balik kos rawatan. Saper nak bagi RM80 free macam tuh jerrrr....

2 comments:

lid said...

Anak sy ada medical card prudential bsn.dia kena air panas kat rmh.sy terus bawa ke hospital kerajaan sbb jarak yg dekat.(anak dh meraung sbb kulit terkopek). Blh ke sy claim kemalangan sdgkn sy pegi hospital kerajaan

akok is a person not a kuih said...

Hi Lid,

Boleh claim under kemalangan. Tapi lid kena simpan itemised bills, original receipt dan medical record. Form kemalangan perlu diisi. Form tue saya email kemudian.

thx
:)