Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Tuesday, August 27, 2013

Tips dari sayang

Rapat sikit sayang nak bagi tips.

Kalau korang masih lagi dok pikir bila patut angkat medikel kad, masih takut2 nak kontek sayang, masih rasa selesa sebab belum merasa macam nak sakit, korang buat macam ni.

Tengok orang keliling korang, kawan2, sedara mara ke atau jiran. Korang tengok ada tak antara orang2 tu yang dah/pernah jatuh sakit. Tengok time dia sakit muda ke tua, tengah susah ke tengah senang, tengah makan ke tengah bercangkung baca status fb, tengok hospital mana deme pegi, tengok macam mana treatment deme tu, tengok ke mana deme kena hantar, tengok wad, tengok misi sama dokter yang handle dan tengok lah apa yang patut. 

Dah tengok? Dah nampak ke sakit tu datang di macam mana, time bila, nak ubat dia macam mana, kena pergi hospital patern macam mana, pakai duit ke pakai ayaq liuq?

Jadinya, bersediakah kita untuk menghadapi sebarang kemungkinan?

Ahh, takkan la tak nampak lagi. Kamooon, kontek sayang lekas! lagi elok kalau boleh tulis dan simpan no.ni dalam telipon canggih kalian.


0192853910

No comments: