Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, July 10, 2017

Kebanyakan orang tangguh-tangguh Takaful sebab ................................


Kebanyakan orang tangguh-tangguh Takaful sebab masih sihat. Rasa sihat itu memperdaya mereka into thinking, sakit atau kemalangan tu takkan menjelma. Dan rasa macam sudah cukup persediaan segalanya

Apa susah? Katanya dengan bangga

Majikan dah cover semuanya

Hartanah pun ada 

KWSP ada
Socso ada

Hospital kerajaan pun percuma

Polisi lama pun ada ejen bagus katanya

Tapi bila doktor sahkan dirinya hidap kanser, barulah dia sedar semuanya tak seindah disangka. 

Majikan beri notis berhenti kerja bila cuti sakit lebih 2 bulan. 

Hartanah bernilai 850k, terpaksa jual harga diskaun 750k. Itupun belum ada buyer dan akan ambil masa berbulan bulan lamanya

KWSP ada, tapi tak boleh keluar tunai. Kena dapatkan rawatan hospital, baru boleh mohon pengeluaran. Itupun bayar ke hospital 

Socso pula kena tunggu jumpa medical board. Entah lepas, entah tidak 

Hospital kerajaan memang ada sediakan rawatan kanser. Tapi ubat rawatan stemcell RM300,000 tu kena beli dulu ubatnya.

Last last, rujuk ejen lama yang bagus katanya. Tetiap tahun, tak pernah miss hantar kad raya Birthday pun tak pernah miss ucapannya

Bukak polisi, sekali tengok faedah penyakit kritikal, cuma ada RM20,000 saja
Terus nangis tak kata apa

Rasa macam semua pihak menipu dirinya

Walhal salah sendiri jugak, masa disuruh review polisi, katanya semua dah cover
Sebab tak pernah ditimpa musibah, maka keadaan sihat tu buat dia sombong mendabik dada

Seolah olah kebal, takkan jadi apa-apa 😔

No comments: