Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Takafulovers

Wednesday, July 5, 2017

Hibah Takaful


Kita kerja berhempas pulas siang dan malam mengumpul harta, tetapi selepas kita meninggal harta kita tak dapat dituntut oleh pewaris.


Fakta yang perlu anda ambil tahu.


1. Selepas anda meninggal, harta anda perlu dibahagi mengikut Faraid. 2. Isteri hanya layak mendapat 1/8 dari harta bersih.


3. Urusan faraid mengambil masa paling minimum 18 bulan untuk diuruskan.


4. Ada 66.6 BILLION harta pusaka orang Islam yang masih belum dituntut di Malaysia.5. Nak uruskan pembahagian harta memerlukan kos dan kesabaran yang amat tinggi.Apa solusi yang anda boleh buat semasa hidup?1. Hibahkan sejumlah wang cair kepada orang yang anda sayang dengan tujuan mereka dapat meneruskan hidup seperti biasa walaupun anda tiada.2. Wang cair tadi boleh digunakan untuk menguruskan harta anda.
3. Hibah dapat diuruskan seawal 2 minggu.
4. Ahli keluarga anda yang lain tiada hak untuk menuntut wang hibah yang telah anda hadiahkan kepada isteri anda.
5. Hibah hanya dibenarkan sekiranya sumber adalah halal. Dalam Takaful dibernarkan kerana Takaful adalah 100% patuh syariah.
Hubungi agent Takaful secepat mungkin dan hibahkan sejumlah wang cair kepada orang yang anda sayang. Buat persediaan awal, kerana mati adalah rahsia Allah.

No comments: