Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Sunday, September 18, 2016

Hibah Takaful

Assalamualaikum

Selamat pagi hari Ahad. Mendung diluar sana, macam nak hujan. Kelmarin cerah yang riang. Begitulah kehidupan kita seharian ini. Macam cuaca. Banyak perkara yang tak dijangka. Tetiba hari nie berlaku musibah, kelmarin elok saja gelak ketawa sama-sama. Adakah kita meninggalkan duit yang mencukupi untuk keluarga yang kita sayang untuk memudahkan mereka meneruskan kehidupan yang baru?.

Jom kita berhibah Takaful. Saya kira dah banyak artikel dalam blog nie saya tulis pasal hibah. Disini saya panaskan kembali erti Hibah secara santai.

4.HIBAH TAKAFUL
Zaman : Apa aset yang abg ada sekarang?
Bro A : KWSP RM50,000 sahaja. Rumah dan lain lain semua takde lagi. Saving ada dalam rm2000.
Zaman : Abang dah berkawin? Wife kerja?
Bro A : Dah. 4 anak. Wife tak kerja.
Zaman : Andaikan abg dah takde semalam, abang ada RM52,000. Bahagian wife abg RM6500 sahaja mengikut hukum faraid. Selebihnya milik anak anak dan parent abang. Nak besarkan 4 anak dengan RM6500 mesti mencabar. Lagi lagi wife abg tak pernah bekerja.
Bro A : Betul jugak tu.
Zaman : Macam ni lah, abg buat satu tabung emergency untuk keluarga. RM100 sebulan komitmen sebagai permulaan. RM200,000 dana kecemasan buat mereka.
Bro A : Oh yeke? Boleh explain lebih lanjut?
😊👍 Jom ajak suami anda daftar HIBAH TAKAFUL. Simpan RM100 je sebulan untuk anda.
Kredit untuk : Zaman Kini

Apa-apa persolan berkenaan hibah, bolehlah menghubungi saya.

mbk
Perunding takaful
0192853910
akupenjualinsurans@blogspot.com


No comments: