Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Takafulovers

Thursday, September 1, 2016

Edisi Celik Takaful: Terkilan1. Ada seorang pembaca blog saya , dia terlibat dengan kemalangan menyebabkan patah tulang pelvik tapi tidak dimasukkan besi..selain itu terdapat kecederaan parah sehingga perlu dibuat pembedahan plastik rekonstraktif..selain itu dia juga menjalani pembedahan perpindahan otot disebabkan kerosakan otot. Dia tidak sempat mengambil insuran iaitu sebulan sebelum dia merancang untuk mengambilnya. Dia amat terkilan sehingga sekarang..

2. Seorang ayah yang kena slip disk dan perlu menjalankan pembedahan. Risiko pembedahan slip disk nie ada kemungkinan akan menyebabkan beliau lumpuh. Akibat dari kesan pembedahan yang tak pasti ini, dia sudah memikirkan untuk ambil Insurans dan merasa terkilan tidak mencarum awal. Si Ayah cukup bimbang akan nasib keluarga jika beliau lumpuh.

Nasihat saya ambillah Takaful sama ada berbentuk Takaful hayat atau Takaful perubatan. Jika kita mencarum Insurans/Takaful hayat, ia dapat menolong meringankan beban kewangan keluarga jika kita ditimpa sebarang musibah.

Jangan lupa, Takaful/Insurans hayat boleh dijadikan hibah Takaful, Income replacement, boleh bayar kan hutang keta dan rumah dan juga boleh protect active saving kita. :)

Takaful perubatan pula boleh bantu bayarkan kos perubatan di hospital

mbk
perunding takaful
0192853910
akupenjualinsurans@blogspot.com

No comments: