Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Thursday, August 7, 2014

Kalau nak tunggu kaya baru nak menabung, maka teruslah hidup miskin dengan berbelanja tanpa ada kesedaran betapa pentingnya menyimpan. - Tun Mahathir



Memang betul pun kata mantan Perdana Menteri kita nie. Tak perlu disangkal lagi. Teringat saya tiap kali pi kelas kewangan. Dalam dunia nie ader tiga golongan.

1. Golongan pertama, biler dapat gaji atau duit sepanjang idup dier belanjeeerrrr sajork kerjanya. Tak cukup tuh guna kad kredit. Maka hutang sentiasa ader.

2. Golongan kedua, belanja jugak ikut sedap dier. Biler dah puas belanja baru di simpan.

3. Golongan ketiga, golongan ini ader buat budget planning yg mana mereka simpan dulu then baru belanja apa yg mampu n perlu sahaja.

So korang semua, antara 3 golongan nie, korang dalam kategori mana? Tepuk dada, tanya mulut. Ahaks.. cheerssss

No comments: