Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Friday, January 3, 2014

01.01.2014 bersamaan 29 Safar 1435 H

Sebelum detik 12.00 malam selasa, saya beri banyak message, whats app ke clients saya. Ucapan ringkas selamat menyambut Tahun Baru 2014. Keesokan hari 01.01.2014, saya bukak FB saya dan tergaman melihat status message kekawan semua. Message nie ditujukan khas yg menyambutnya.. Tapi kalu sekadar memberi mesej it's OK.
Pernah x uols semua terpikir.. kalu ikut kalendar Islam, 01.01.2014 jatuh pada 29 safar 1435 H. Heheheheh... hmmm.. jahilnya saya ini. Tapi frankly speakinglaaa, tiap tanggal 01.01 nie.. tak beri apa2 bagi saya. Just plan new things jer. Tarikh nie jugak arwah mama meninggalkan kami semua. Dah 10 tahun... berlalu. Sekejap jerr.... kan!!! Al-Fatihah buat mama Rashidah Musa...Sempat ziarah kubur mama petang Rabu tue. Bersihkan kubur n berdoa... sedey pun masih terasa...Kami redha pemergian nya. Teringat pulak pada arwah Yazid yg juga agent Takaful (Al-Fatihah buat beliau). Satu agency pulak tue. Walaupun kami tak rapat, tapi pemergian arwah sama seperti pemergian arwah mama saya. Sudden death (meninggal dalam tido). Mengikut kawan, hasil port mortem, arwah Yazid ader heart attack. Saper tahu semuda 24 tahun pun boleh ader heart attack. Memang wajarlah dengan panggilannya sebagai silent killer. Kemungkinan arwah mama pun sama. Only Allah knows. Teringat dengan Majalah Solusi Tajuk Muka depan:-



Pada hari ini 03.04.2014 bersamaan 1 Rabiulawal 1435H.. bermula bulan kelahiran Nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. Selawat keatas junjungan Nabi Muhammad S.A.W, semoga suatu hari nanti di akhirat n Jannah , dapat kita bersua. Amin..


Ok.. uols.. hari Ahad nie ader meeting untuk Takaful agent. Nak collect energy dari yg berjaya dalam bidang Takaful baik dari mujahid n mujahidah Takaful. Hmm citer2 untuk tahun 2014 nie nak dapat kan bonus, presistency nak bagus tak terhegeh2 macam tahun lepas. Nak beri kesedaran bebanyak kepada orang diluar saner. Tahun 2013 aderlah Tahun kesedaran buat saya. Baru panas engine n aktif dalam Takaful walaupun dah jadi agent since July 2010. Biler saya dah celik Takaful nie, saya raser satu Amanah untuk mencelikkan Takaful orang di luar saner tue. Sesaper nak celik Takaful boleh lah contact saya. Takaful untuk semua bukan sekadar untuk rawatan, ia juga Takaful untuk property, Takaful untuk hutang, Takaful untuk Income replacement, Takaful untuk meneruskan sisa2 idup. Ader Takaful peace of mind.

Jika anda raser belog saya nie sesauatu yg manfaat mohon shares to others. Akak tak kisah nyahhhhh!!!


mardiyah79@gmail.cim
019-2853910 (whats app, sms)

6 comments:

Cik Misstree said...

As-Salam.

Cantik templat baru sempena hari lahir sayalah tu 29hb Safar. Hehehe.

akok is a person not a kuih said...

Happy belated birthday kak.. Moga dilimpahi rezki. heheheheeh tukar template sempenen tahun baru. Thxxx

Khairul nizam said...

sy sebenarnya minat nak jd agen insuran ni..tapi x tau mn nak mula..klu 2 leh mohon bantuan.

akok is a person not a kuih said...

Salam,

Tahinaih ader minat nak jadi takaful agent. Pihak agency saya ader buat Business Opportunity Program Hari Isnin nie 13.01.2013 bertempat di prudential, setia walk, tingkat 3, Puchong (Depan Tesco).Start kol 8.30 mlm.Saya ader email khairul. Yahoo email.

Hp saya :019-2853910

Cik Misstree said...

Akok, terima kasih atas doa awak tu. Moga Akok maju jaya dlm bidang takaful.

akok is a person not a kuih said...

aminnnnnj