Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Tuesday, June 18, 2013

Terlanggar katil pun nakkan medikal kad

siapa sangka siapa menduga... ingatkan kemalangan hanya berlaku di luar rumah.. tapi.. Allah maha kuasa nak menduga iman hambanya... Kemalangan yang berlaku di petang Ahad cukup mencabar jiwa si ibu. heheheheheheeh. Nie kisah benar hokkeyyy...

Last 2 months, dalam perjalanan balik dari Puchong, aku , makcik dan 3 org anak buath singgah makan di Jom Bali.. Depan kedai makan tue ader orang jual Insurans. Makcik aku pun terus pi buat lawatan muhibbah kat booth insurans tue. Just ambik broucher.. tanya serba sedikit dan bagi infor yang mereka nak. yang jadi juru runding nya adalah aku. Iyerlah, mak cik caya kat aku pasal aku agen insurans. Aku okjerlah.. runding punyer runding.. so aku mintak budak tue buatkan quotation dan email kat aku. Esoknya, aderlah satu email singgah. aku pun bukak lah.. agak menarik. Aku recommend kat mak cik aku suruh ambik.. memandangkan dier dan anak2 tak der insurans. Hidup sebagai ibu tunggal nie cukup mencabar. So.. mak cik aku pun ambiklah.. walaupun agak mahal sikit. Aku bilang nie just mahal sekarang.. nanti kemudian kita tak tahu... kos rawatan jadi FREE pasal benda mahal nielah..

Selepas 2 bulan mak cik aku ambik medikal kad nie.. nak dijadikan citer anak perempuan dier terlanggar katil adik dier pasal mamai-mamai bangun tidor. Langgar katil jer aperlah sangat kan!! tue apa yg kiter pikir. Tak boleh jalan kooo.. Sian anak buah aku tue.. Mak dier siap buat bandage kat kaki dier. Lepas tue terus panggil ambulans Columbia Asia Hospital kat setapak. Nasib baik kos ambulan medikal kad cover. Kan senang idup nie.. Sesampai kat spital, mak cik aku call agen n agen datang then dier yang uruskan segala urusan spital nie... Punyerlah dasat langgar katil nie yerrr... hasilnya lutut anak buah aku nie dah terkeluar dari landasannya.. dan tisu lutut nyer terkoyak sikit.. 

Menurut Dr anak buah aku tue tak yah buat operation macam ACL tue.. Koyak sikit jer.. Lutut tue boleh masukkan balik.. just letak bandage.. 3 hari 2 malam jugak anak buah aku kat spital tue.. Happy jer aku tengok dier kat spital.. Anank buah aku kata layanan kat sini tahap Istana. Dier macam Puteri Raja. Nie buatkan adik dier jeles. Nie baru spital Columbia Asia.. tak lagi Prince Court hospital. 

Kan benda yang mahal boleh jadi murah. Aku rasa lega dan berpuas hati dengan layanan Spital Columbia Asia. Begitu jugak dengan mak cik aku. Dier cukup lega pasal tak payah satu sen pun kos rawatan kat spital swasta tue. Kan senang.. Idup nie .. tak yah nak pening kepala nak cekau maner duit nie.. Life is unpredictable hokkkeeeyyyyy...... N our life really like roller coster...

So.. aper lagi kekawan semua.. Jom kiter bertakaful

mardiyah79@gmail.com

2 comments:

jualtakafuljuga said...

kakak awak tak ambik dengan awak ke?

akok is a person not a kuih said...

Tak.. dier ambik dgn org lain.... :)Awak jual takaful jugak???