Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, January 28, 2013

Anak yatim pun nak Takaful...

Salam,
 
Ramai yang tahu , bila sebut takaful semua orang ingat life protection, perubatan dan saving. sebenarnya Takaful lebih dari tu, Takaful pun boleh dengan property, untuk akhirat yaitu derma dan education. takaful dgn property nie saya cadang nak tulis pasal MRTA vs MLTA. Apa ke mende tue.. tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... So .. hari nie nak cakap pasal Takaful untuk derma. Ader ker? Macam mana?
 
Semalam ader bincang dgn boss semalam pasal Takaful untuk anak anak yatim. Konsep Takaful sendiri berunsur "Tabarru'" yaitu derma. Maka.. boss aku pun kata bagus idea kamu nie.. tapi sebenarnya benda nie dah lamer saya habaq mai kat agent lain. Depa tak ambik action pun. Cisss.. ingatkan idea baru rupa nyer dah lamer boss aku pikir...So.. sesaper nak derma untuk anak2 yatim atau anak2 yg potential tapi dari keluarga yg miskin sila PM saya. Simpanan Takaful yearly, monthly atau quarterly. Moga cara berTakaful menjamin masa depan mereka. sayangkan kalau hidupan mereka dibiarkan gitu jer. Ya, saya akui ader badan badan yg bertanggungjawab beri biasiswa pada dierorg tapi sampai ke menara gading ajer ker atau sampai SPM jer? lepas tue apa jadi.. Dgn ader nya Takaful, sekurang kurang nyer mereka boleh gunakan untuk investment atau saving. Boleh dijamin kehidupan mereka.
 
So.. saya menyeru sesaper yg tahu anak yatim atau nak menderma pada anak anak yatim nie,,,, mohon e-mail atau cal saya 019-2853910
 
 
 

1 comment:

akok is a person not a kuih said...

sesiapa nak buat amal jariah, nak derma berbentuk Takaful untuk anak 2 yatim atau kanak2 miskin boleh lah call saya K.

Moga Allah murahkan lagi rezeki tuan puan semua.. amin