Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Tuesday, January 22, 2013

ko campak mayat tue macam tue jer... lu memang tak der otak

Salam,

Ader terbaca paper harian metro kelmarin dulu. Ader ker just letak mayat dekat depan orang .. konon kononya bolehlah tolong kebumikan jenazah tue. tak der otak ker. Tak khatam fardhu kifayah nie. Nie dah kira dasat yang amat. Apa salah nyer mintak duit ngan jiran. Nie mesti kaki gaduh ngan jiran. Takkan dierorg tak der belas kasihan. Susah susah mintak ngan Ajjjjkkkkkkk khairat kematian kat surau. Dah nak buat macam mana, tempat dierorg tak der tok adi. Susah nak menjenguk kot.

Berita Utama

Macam ni pun ada!

Oleh Muhaamad Hafis Nawawi
Puchong: Satu mayat lelaki dibungkus kain dipercayai sengaja ditinggalkan ahli keluarganya di tepi rumah seorang wanita di Jalan Mawar, Batu 13 1/2, Puchong di sini kerana tiada wang mengebumikannya, pagi semalam.
Walaupun terdapat kesan luka di leher mayat itu, tetapi siasatan polis mendapati ia kesan pembedahan dilakukan sebelum ini. 
Mayat berkenaan ditemui seorang pekerja kilang ketika mahu memasuki kawasan rumahnya, jam 7.50 pagi.

Pekerja berkenaan yang mahu dikenali sebagai Ina berkata, ketika pulang ke rumah, dia terkejut melihat satu bungkusan kain sebelum mendapati rambut terkeluar daripada kain itu menyebabkan dia terus berlari menjerit memanggil suaminya yang berada di dalam rumah.
Foto
ANGGOTA polis mengangkat mayat lelaki yang ditemui di Jalan Mawar, Puchong.

Menurutnya, sebaik menghampiri rumahnya, dia pelik apabila melihat satu objek yang dibungkus dengan kain sebelum terkejut selepas terlihat rambut dari celahan kain itu.

Harap, citer di atas menjadi pedoman buat kita semua. Sebab itulah di takaful tak kisah takaful operator mana pun, ader menyediakan pampasan khairat kematian minimum RM 2,000 dan maksimum RM10,000 (kadar khairat pampasan mungkin berbeza mengikut terma syarikat takaful). Bila berlaku kematian, claim khairat kematian yang akan agent buat dulu. Nak tunggu pampasan kematian ambik masa. Kalau claim untuk pampasan khairat boleh dapat 24 jam. Tapi perlu diingatkan, duit khairat kematian hanya duit untuk pengurusan jenazah bukan untuk dibuat Tahlil .. hokeyyyy!!!

mardiyah: 019-2853910

No comments: