Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Wednesday, June 6, 2012

Nak Jual Insurans Pada Superhero. Rasa korang dier nak beli tak?


Betapa gagah perkasa nyer superhero kiter nie.. Punyer lah berlagak dengan confidentnyer tolak INSURANS.. Takaful gitu. .Macam gitu jer.. Lainlah konvensional.. amalkan riba...sekali kena ngap ngan raksasa.. huh!!! Ambik ko....Sentap hati mak...!!!! Biler dah bercucuran air mata baru ingat ngan Takaful... Ok... Eventhough hanya kartun dan khayalan semata2.. tetapi didunia realiti nie.. macam nie lah citer nyer. Hakikatnyer ramai yang merasa selesa kerna masih sihat, gagah, bergetah lagi badan tue.. dan merasa secured pasal company dah cover. Heellllooooo!!!!!! Kalau company dah cover tue takat maner jerrr.... Iyerlah tak ko pengsan tgk bill spital tuee.. company tak cover 100% semua kos rawatan. Yang best biler sakit baru tahu company cover employee tue takat mana saja.

Last week I received call dari kakak nie. Bagus kakak nie. Thumbs up for her... Dier sedar company cover kos rawatan taklah banyak.. so dier nak ambik personal insurans as back up plan... Good workkkkk!!!!

Lainlah ko CEO.. atau chairman.. Tue memang sah2 cover... So, Insurans nie sebenarnyer hanyalah untuk masa kiter sakit dikemudian hari. Memang kiter doakan diri sendiri dan family sihat walafiat. Sipa nak sakit adik ooooiiiiiiiiii... Kiter beli insurans masa sihat walafiat bukan sakit. Biler sakit.. No!NO!No!... baru termenung jauh...
Just my 2 cents..

Sesiapa berminat dan nak kenal siapalah agent isurans nie call lah I : 019-2853910 atau email: mardiyah79@gmail.com


4 comments:

akok is a person not a kuih said...

kalau pruBSN nie sebenarnya....die actually cover semua kos rawatan anda...katakan lah anda kena denggi, masuk DEMC 5 hari....bill die RM4K... so dengan cara co Takaful, PruBSN akan bayar RM3600 sajer dan anda kena bayar RM400. Tapi jangan lupa anda dapat lagi elaun masuk ward 5 Hari...dan elaun masuk ward anda RM250 sehari...so total elaun ward RM1250. so lepas bayar bill RM400 anda masih ada RM850 extra... Conclusionnya...PruBSN cover semua kos rawatan Anda...so tunggu apa lagiiii....

Nani said...

cover semua kos rawatan? bkn hanay 36 jenis epnyakit? kompius!

akok is a person not a kuih said...

salam nani...

saorry baru nak reply.. untuk cover semua kos rawtan untuk medikal kad itupun ader PENGECUALIAN DIER.. dan untuk 36 penyakit tue untuk pampasan penyakit kritikal yg maner jika peserta didiagnose salah satu 36 penyakit kritikal maka peserta boleh claim pampasan penyakit kritikal.

sorry baru reply. selamat tahun baru

akok is a person not a kuih said...

http://blognanialing.blogspot.com/

sorry saya baru reply