Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Takafulovers

Friday, July 22, 2016

Hidup dengan hutang yang banyak atau sikit akan menjadi beban untuk ahli keluarga.

Saya ada terjumpa iklan berkaitan dengan insurans/takaful. Walaupun syarikat insurans/takaful yang kalian tonton ini, bukan dari syarikat insurans/takaful yang saya wakili, apa yang penting bagi saya ia memang memberi satu "message" yang jelas akan kepentingan insurans/takaful. Kisah seorang suami yang menyesal kerna tidak mencarum insurans/takaful seperti disarankan oleh isteri beliau. Setelah suaminya sudah tiada, suaminya meninggalkan hutang yang begitu banyak yang mana isterinya perlu menjelaskannya. Hidup dengan hutang yang banyak atau sikit akan menjadi beban untuk ahli keluarga.


Hidup tidak pernah menjanjikan kepastian, apatah lagi dalam melayari sebuah rumahtangga yang tidak pernah sunyi daripada cabaran dan dugaan.

Namun, perancangan awal mampu membantu dalam menghadapi saat-saat getir. Pelan perubatan yang baik bukan sahaja dapat meringankan beban namun dapat membela nasib mereka yang disayangi.

Sebagai Takaful Ejen, saya berharap agar dapat mencetus inspirasi kepada orang ramai untuk membuat perancangan awal.

mbk
perunding takaful
akupenjualinsurans.com
0192853910

No comments: