Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, March 3, 2014

Konsep menyimpan RM100 menghasilkan RM200,000 pampasan

Ramai yang tanya dan terkeliru dengan unjuran rm100/sebulan berTakaful menghasilkan rm200,000 pampasan.

Hal sebegini tak datang dengan medikel kad. Medikel kad dalam kategori lain.

Skim pampasan ni lebih value pack dalam konteks keluarga. Apatah lagi kalau sang isteri tak bekerja, atau kerja tapi gaji tak power. Maka ketua keluarga di sarankan adopt takaful sekurang sukarangnya rm100-200/sebulan untuk secure rm200k-400k pampasan.

Apa apa jadi kat hang, adalah bekap anak isteri nak survive.

Macam tu jaa konsep dia.
Takde apa yang rumit pun.

Kata hikmat oleh https://www.facebook.com/fdaus.ahmad

No comments: