Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Takafulovers

Tuesday, February 18, 2014

101 ASAS POLISI INSURAN /TAKAFUL ANDA

semua syarikat bagus cuma pengguna kena bijak untuk ketahui hak dan terma2 yang tertakluk didalam polisi. sama ada mahu bayar hangus untuk perlindungan sahaja atau untuk simpanan juga.

1/PERLINDUNGAN SAHAJA - ia akan melindungi kewangan anda ketika anda sakit teruk iaitu lumpuh kekal melebihi tempoh 6bulan ataupun setelah kematian anda. Sumbangan anda setiap tidak akan dapat semula. Jumlah perlindungan (wang pampasan) Tinggi

2/PERLINDUNGAN DAN SIMPANAN- sama seperti di atas, cuma setiap sumbangan anda setiap bulan akan dapat semula setelah cukup tempoh matang. Jumlah perlindungan sederhana.

3/PPERLINDUNGAN DAN PERLABURAN- Jumlah perlindungan rendah tetapi anda akan dapat semula setiap sumbangan bulanan dan tambahan keuntungan pada sesuatu tempoh tahun.

4/ MEDIKAL KAD- ketahui samada ia stand alone atau perlu attach kepada polisi asas.

5/RIDER- jika xmengambil medikal kad maka anda boleh mengambil rider atau sumbangan tambhan untuk MANFAAT HOSPITAL, MANFAAT KEMALANGAN, PENGECUALIAN SUMBANGAN UNTUK SAKIT KRITIKAL ATAU LAIN-LAIN

6/PERSONAL ACCIDENT (PA)- hanya akan melindungi ketika kemalangan dan sumbangan tidak akan dapat semula. sama juga jika anda didalam GROUP PERSONAL ACCIDENT (GPA). selalunya murah sahaja.

7/KHAIRAT KEMATIAN- hanya untuk komuniti, persatuan dan bayaran anda sekadar untuk kos pengembumian dan kenduri tahlil. Sekali setahun.

2 comments:

Anonymous said...

Plz contact sy thru email:mmyzura@gmail.com saya berminat nk tau pasal medical card n family package -pn.my

akok is a person not a kuih said...

salam zura,

saya dah email. nanti check K

thx