Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Thursday, February 6, 2014

Pru Lady (updated)

Kalau anda seorang wanita, tak sah rasanya kalau anda tidak memiliki sijil / polisi yang diberi nama PruLADY

Kalau setiap bulan, boleh membelanjakan lebih RM200 untuk kasut tumit dan make up, apa salahnya kalau sedikit daripada belanja itu kita simpan untuk masa depan anda. Sambil menabung kita melindungi daripada musibah penyakit-penyakit wanita dan musibah pada kehidupan kita sebagai isteri dan ibu pada anak-anak!

Hanya dari premium RM50 sebulan, kami menawarkan 4 plan kepada anda. Anda boleh pilih ikut kemampuan anda.
1) Plan 1 bernilai RM 25,000
2) Plan 2 bernilai RM 50,000
3) Plan 3 bernilai RM 75,000
4) Plan 4 bernilai RM 100,000

CONTOH:
Katakan Anda berusia 30 tahun dan anda memilih Plan 2 yang bernilai RM 50,000.

Apa yang akan anda dapat?

Manfaat bantuan TUNAI RM 50,000 di berikan sekiranya di sah kan mengidap penyakit wanita berikut:
  • Kanser payudara, uteri serviks, tiup falopia, ovari, uterus dan vagina/vulva
  • Systemic Lupus Erythematosus (SLE)
  • Artritis Reumatoid (tulang)
  • Jika anda perlu menjalankan pembedahan rekonstruksi muka kerana kemangan, pemindahan kulit kerana kebakaran, pemindahan kulit kerana kanser kulit, kami akan bayar balik kos rawatan sehingga RM 50,000
  • Jika di sahkan karsinoma in situ payudara atau uteri serviks
  • Kematian pemegang polisi samada akibat penyakit atau kemalangan
  • Bukan itu sahaja… ada banyak lagi…
Manfaat bantuan TUNAI (RM15,000) kepada pemegang polisi, untuk:

komplikasi kehamilan seperti penyebaran penggumpalan intravaskular selepas hamil 7 bulan
kehamilan ektopik, kandungan molar
kematian fetus selepas 195 hari mengandung
kematian anak dalam tempoh 30 hari selepas lahir
Ada lagi….

Kami akan membantu anda dengan sumbangan TUNAI 30% iaitu RM15,000 utk anak yg dilahirkan jika dia mengalami:
  • kecacatan ventrikel septum
  • kecacatan atrium septum
  • sindrom down
  • spina bifida
  • tetralogi fallot
  • transposisi pembuluh utama
Anda juga berhak menerima saguhati RM1,500 iaitu 3% dari jumlah plan anda, JIKA BERLAKU:
  • Perkahwinan
  • Kelahiran anak
  • diBerhentikan kerja
  • Perceraian
  • Kematian suami
Dan sekiranya mencarum, sehingga tempoh matang dan tidak pernah membuat tuntutan langsung, maka kesemua jumlah caruman dari mula hingga tarikh matang, akan di kembalikan kepada pemegang polisi semula!


2 comments:

Anonymous said...

halal ke prulady ni?

akok is a person not a kuih said...

Hi Anonymous,

PruLady tak shariah compliant. So tak halal. Dah lama anonymous ambik plan nie? Kalau dah lebih 3@5 tahun, just remain it there. Kalau nak convert to Takaful, probably coverage dah lain sikit, dan jika tak pernah claim dan sihat walafiat boleh jer nak tukar.

PruLady nie stand alone plan. x attached dengan mana2 plan.

mbk
0192853910