Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Wednesday, May 30, 2012

Mahalnyer medikal kad dierrrrrrrrr

Salam,


Dah masuk bulan rejab.. Lepas tue bulan Syaaban.... dan Ramadhan. Cepatnyer masa berlalu. Nielah dunia akhir zaman... Ok... bukan nak citer bab bab agama ........ just nak citer pasal medikal kad. Medikal kad nie paling afdalnyer di ambil ketika usia masih riamg ria muda remaja. Kalau dah mencapai umur 30 tahun ke atas.. hmmm jawabnyer mahal lah.. saya nie usia menjangkau 3 series pun dah caruman RM220. kalau nak mencarum less than that.. maka usia mudalah yang paling sessssuaiii skali nak mencarum. 


Bukan apa.. ni nak citer pasal client saya yang mana dier dah ader Insurans Hayat tapi tak der Medikal kad. So, saya tolong includekan medikal kad dan elaun. Biler HQ dah kira... nah ko.. kena bayar double laks. Normal montly payment just RM 157.00 jer.. kalau include medikal kad RM 473.00.. wow.. apsal pulak tue...? Nie kerana umur client saya sudah 51 tahun dan seorang perempuan. Mengikut insurans, kalau pompuan, medikal kad nyer lebih tinggi dari lelaki. Ini kerana pompuan mudah dapat penyakit berbanding lelaki. hmmmmmmmmmmmmm So, ditambah ngan umur yang makin meningkat naik... maka tinggilah carumannyer.

No comments: