Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Tuesday, May 30, 2017

Ada orang.... (Edisi Takaful)

Ada orang
- Dah setahun ambik pelan takaful, tapi bila dengar ada pelan yang lagi murah, terus sign up yang baru. Bila ejen tanya khabar, senyap. Agaknye ejen baru tu tak terangkan pasal waiting period 120 hari ataupun incontestability period (1-2 tahun tu kot?)

Ada orang
- Dah set appointment nak jumpa di sekian-sekian tempat. Dah bergelas-gelas air ejen tu hirup, muka tak nampak-nampak. Call tak berangkat. (Ni paling biasa)

Ada orang
- Dah disahkan penyakit dan kena buat operation minggu depan, baru nak sign up takaful yang paling tinggi coveragenya. Masa ejen tanya dulu, jawabnya nak tunggu masa yang paling sesuai. (Ni pun biasa jugak)

Ada orang
- Yang kesedarannya sangat tinggi, sanggup terminate astro, kurangkan makan mewah semata-mata untuk sediakan perlindungan sebelum jadi perkara yang yang tak diingini.

Persoalannya di sini, anda orang yang bagaimana?

#TabungWanita
#hibahtakaful
#WomenOfInspiration

mbk
0192853910

No comments: