Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Friday, January 23, 2015

Chef Wan Jalani Rawatan Bronkitis Di Bilik RM3,800

Cuba baca sikit apa Chef Wan cakap:-
My presidential suite room at the Gleneagle hospital is like a hotel pulak.It has its own office, two kitchen area siap dua peti sejuk and 3 TV.Bedroom, Living and asst or Maid TV area jugak. I was told all for rm$3,800.00 a night.When i was told mula2 almost nak jatuh pitam terus.
Tapi my wonderful AIA Insurance will take care of all that lah. Jika tidak saya sewa maid room tu sahaja lah. This is the beauty of having a good medical coverage. U will never know your rainy days. Sedia kan payung sebelum hujan kan.
Thank you to my wonderful friend Puan Laila Johari from AIA Insurance that always take care of my insurance need.
When u are sick u also want abit of style and glamour which u are accustomed with. Tak kan holiday sahaja nak tidur di hotel best2 5 star sahaja.
Jika sakit pun mesti selesa. Especially if u worked superhard for your money. So jangan rasa kedekut untuk membeli insurance medical tau. Its for yr own good and family. Nasihat org tua yg dah lama makan garam
.

Inilah keadaan wad yang harga keseluruhannya ialah RM3,800 untuk satu malam.

Cuba baca sikit apa mbk cakap:-
Wah! Untung nya atok......kalau bole baya internet, astro, coway, tuka henpon setahun sekali..better la invest dlm insurans....skrg kos rawatan mmg tak masuk akal..kalau aku pon nk dok tempat selesa mase sakit...kalau x dpt presindental suite pon, dpt bilik yg dlm 400 or 500 sehari pon dah selesa bg aku...Tak kisah lah insurans atau takaful mana yg awak ambil. Yang penting ia cover sakit pening kita semasa di hospital. Chef Wan pun ambil insurans. Walaupun dier ada duit yang berkepok, masih memerlukan insurans untuk hari yang tak terjangka. Kita? Bagaimana pula? Sekadar komen di hari jumaat yang mulia

No comments: