Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, September 9, 2013

UPDATE:citer dapat RM400K dalam masa 4 bulan (WIFEY DAH DPT CLAIM-ADER GAMBAR)

Salam,

UPDATE: THX PADER SESAPER SUDI BACA BELOG TAKAFUL NIE N ARTIKEL NIE. SO, UPDATE WIFEY DAPAT CLAIM DARI PIHAK TAKAFUL DUE TO HER HUSBAND ACCIDENT DEATH. MOGA IA MEMBERI IKTIBAR PADA SEMUA. Check it out. Untuk mengetahui citer part 2 click sini http://akupenjualinsurans.blogspot.com/2013/10/updateciter-dapat-rm400k-dalam-masa-4.html


Pn Natasha (baju biru) isteri arwah, Johari (baju putih), CEO PruBsn, Mr Azim, Business Development Director Pn Josila, ahli team dan bos SIXMA, bai, afiq, zairol, megat dan dell.

Johari menerangkan sesuatu kepada Pn Natasha

Bergambar bersama CEO PruBSN Takaful
Tergezut aku baca citer kat portal artis rotikaya n forum cari.com.my pasal abil (nabila huda) anak amy search accident bersama dengan anak dier kat karak. Alhamdulillah mereka selamat.

Terbaca pasal citer artis accident nie.. teringat citer pasal client kawan aku nie.. meninggal accident kat Rantau Abang selepas Raya...

Perghhhhhhhhhh... dalam masa 4 bulan dier dapat RM400K aper citer bro? Kalau korang baca mesti korang nak kan. Ok.. aku tulis kali nie bukan nak citer pasal MLM atau skim cepat kaya tapi Kisah benar yang patut korang pikir n renung renungkan.......

Sabtu lepas aku pi training Takaful.. so aderlah sorang mamat agent nie citer pasal claim accident n kematian. So dier kata client dier nie baru ambik 4 bulan Takaful dengan dier. Client dier nie engineer tempat syarikat minyak.. di Terengganu. Satu hari lepas antar isteri dier di tempat kerja kat spital Terengganu... sampai kat Rantau Abang...(ddddaaaammmmmmmnnnnnnnnnnnn) satu bunyi kuat terdengar. Rupa2 nya client dier accident n meninggal dalam perjalanan ke hospital. Bayangkan isteri dier kena clean up arwah suami dier. Btw, isteri client agent nie dr. So .. agent nie citer coverage yang dier beli ngan Takaful:

Pampasan kematian              : RM200,000

Pampasan penyakit kritikal : RM100,000

Pampasan cacat kekal           : RM200,000

Pampasan Accident                : RM200,000

Medikal kad                             : coverage sethaun RM50,000

So, isteri akan dapat RM400,000 dari pihak Takaful . Nie tak termasuk cash value. Agent nie claim perbelanjaan pengebumian jenazah RM2,000.

Citer sedih lagi.. sehari selepas arwah nie tiada, pihak company dah terminate kad perubatan (company medikal kad) untuk family dier. Bayangkannnnnnnn..... 

Kisah yang aku citer nie bukan nak meraih simpati atau belas kasihan atau nak buat iklan atau marketing kat korang.. tapi sebagai citer n tauladan. 

Kelmarin.. surat khabar omputeh The sunday Times ader citer pasal bill medical yg ramai suffer nak bayar balik. Dah sakit teruk.. takkan nak biarkan jer. Demam sikit pun dah pi jumpa dr klinik. Nie kan pulak sakit yang kritikal......

hmmmmmmmmmm.. renungkan

ps:// kesian dengar citer kawan abah kena tunggu giliran nak buat bypass surgery... alahaiiiii 

mardiyah79@gmail.com
019-2853910

No comments: