Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Wednesday, April 24, 2013

Y NOT NOW? Y LATER cik kiahh ooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

Salam,

Dah lamer bebenor aku tak menulis belog nie.. lebih lebih lagi dok demam dengan pilihanraya nie hahhhh.. Aku rasa bukan aku sorang jer yang demam, seluruh rakyat Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak pun demam. Ok.. kat sini bukan aku nak citer pasal pihanraya wokkeeeyyyy.. aku nak citer pasak Takaful lahh nokssss... Kawan aku yg juga agent ader buat commercial pasal Takaful nie.. ayat power yang tersentap di hati adalah Y not now? Y Later? Saper boleh jawab soklan tue? Cuba korang dengar kisah cik kiah cute nie.. (mentang-mentanglah bergwiyomi) huh!!!!!!



Kisah cik kiah cute nie dok bercita-cita besar nak ambik Takaful. Tapi dok tengah pikir-pikir lagi sambil bergwiyomi depan web can.. (apa kemender lah cik kiah nie). So.. lepas dier dok buat muka cute tue aku pun tunjuk graf ajaib aku. Huh! lepas nie nak tak dier bergwiyomi lagi... Cuba korang tengok.. umur cik kiah sekarang 28 tahun. Kalu dier ambik Takaful sekarang, apa akan jadi????

Gambar kat atas nie adalah cara hidup cik kiah. Dari umur dier 28 tahun hingga 32 tahun. Kan Cik Kiah dok pikir-pikir nak ambik ke idak sambil bergwiyomi... So..saya katakan kenapa tak ambik sekarang cik kiah? Kalau cik kiah ambik sekarang, Cik Kiah tak rugi kerana Cik Kiah sudah dilindungi awal-awal lagi. Cuba Cik Kiah tengok gambar kat bawah. 

Haaaaaahhhhhh.. Kalau Cik Kiah ambik sekarang Takaful, simpanan bulanan tak lah mahal sangat.. hanya RM100 jerrrrr... .. Jika Cik Kiah pikir nak ambik biler umur 30+++, cuba tengok apa kan jadi...

Jika Cik Kiah ambik biler umur 32 tahun, simpanan bulanan akan jadi mahal.. Sebab apa? sebab umur kiter yg sudah berusia.. jika ke arah kertu (ke tua) nie.. memanglah mahal.. lebih-lebih lagi kiter nie pompuan cik kiahhh oooiiiiii. Bukan nak rasis atau seksis ker apa ker.. itu hakikat.. Pasal org pompuan nie banyak benda kena jaga. Tak gitewww!!!! Huh.. satu lagi.. adakah cik kiah setuju yg kehidupan kiter nie ader pasang surut nya... (Cik Kiah angguk)...

Huh!! Cuba Cik Kiah tengok gambar kat atas. cantik tak bentuk Love tue? tue bukan maksud cinta hokkeeeyyy .. tue maksudnya some wrong somewhere. Sepanjang kita bernafas dimuyka bumi nie... ngan tetiba, adusss sakit jantung ku.. Bile check ngan doktor, doktor said "i'm sorry.. u have heart attack"... jeng jeng jeng jeng ....... Cukup tak duit simpanan kiter cik kiah oooiiiii? Nak harapkan company... hmmmmmmm.. beraper lamer lah dierorg nak simpan kita.. 

Tuelah.. kalu kiter ambik Takaful laaaa nie... kan baguih.. Kalau benda musibah nie datang, Takaful boleh tolong kita.. dengan tolong membayar kos rawatan FREE.. dapat elaun spital lagi (boleh tido di spital dengan senyum), dapat pampasan penyakit krtikal .. Lump sum.. dan dapat elaun tahunan. Saper nak bagi nie cik kiahhhh ??????

(Cik Kiah pun stop bergwiyomi dan terus sign borang Takaful)...


PS:// cik kiah dan org dalam you tube tiada kena mengena..... 

No comments: