Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, September 27, 2010

Salam Monday blues...........

Salam semua,

Huarrrrrghhhhhhhhhhh... malaznyer nak bangun walaupun tak sesibuk maner pun.....dah set dalam minda.. kalau datangnyer hari Isnin, mesti rasa malaz nyer... Hari nie nak teman makcik n pakcik pergi IJN buat check up.......Bercakap pasal chek up nie... terpikir lah jugak.. pasal pakcik aku nie buat peacemaker..nasib baik pencen gomen..kalau kerja private yang dah pencen tanpa ambil insurans, kes naya jugak tue...nak tunggu panggilan hospital kerajaan lambat lah dek non.....Bila dapat tempat di hospital kerajaan, penyakit lain pulak yang datang.....Jadi, kes-kes macam nie banyak benar dah yang berlaku... Kesian kan....teringat quote madu tiga lakonan allahyarham Tan Sri P.Ramlee.....semasa beliau auta isteri pertama dan kedua....masa bab beliau berlakon mendapat kemalangan.. bila isteri-isterinya tanya pada pembantu suaminya, apa yang dia jawab  kasihan... sikit-sikit kasihan... kasihan....kasihan.......... tue yang diulang-ulangnya... Jadi, janganlah kita jadi orang yang sakit dan kasihan... Insurans tak der... duit simpanan dah habis... penyakit yang tak diundang dah masuk dalam badan.....nak buat cam mana tue??????? Beringatlah sebelum musibah datang.... Sediakan payung sebelum hujan....

Siapalah aku nie? Aku hanyalah seorang penjual insurans.....sob.. sob..

Mardiyah79@gmail.com: 019-2853910

No comments: