Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Monday, December 10, 2012

Nasihat Takaful






Semua yang baru nak ambil mana2 perlindungan, pastikan anda faham keperluan diri. Agent mana tau sepenuhnya keperluan anda. Bagi agent, kalau boleh kitaorang mmg nak bagi fully protection pada semua org. Tapi setiap org x sama keperluan dan kemampuan. Fahamkan dulu keperluan dan baru buat keputusan.


Alhamdulillah skrg ni dah agak jarang kita dengan perkataan takaful/insurans ni menipu, tak mcm dulu2. Agent cuma jual death benefit due to accident je RM 15 sebulan, tup2 accident patah kaki, masuk swasta...keluar nak claim insurans kos rawatan tu...tak ke kes naya kan bagi agent?

ps:// bak kata pujangga 
"LIFE is like multiple choice question, sometimes the choice confuse you, not the question it self"

selamat beramal.. renung... renumgkannnnnn

No comments: