Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Thursday, November 25, 2010

Jangan benci kami... Kami bukan ah long.. Kami nak tolong....

Salam UOLS,

Macam maner dgn raya korban korang? Harap Ok jer... Kita? Jangan cakaplah.. siap cirit birit n muntah muntah lagi... Banyak sangat makan daging.. Syukurlah dapat makan yang enak-enak kalau berbanding ngan orang yang tak mampu nak makan daging... Ok.. hari nie tak nak cakap pasal daging maging atau raya sakan.. Cuma nak cakap pasal insurans... Nak tanya sejujur jujurnya.. First impression bila sebut nak jual insurans? Korang anggap agent insurans tue aper? Lipas? semut? lalat? Kumbang? Orang yang desperate sesangat? Kesilapan besar yang selalu agent buat bila sebut perkataan INSURANS atau MATI.. Semua orang akan lari atau menyampah nak tengok muka orang tue.. Diibaratkan kita paksa diaorang kena beli.. dengan harga yang tinggi.. Kita tak pernah paksa..macam Ah Long.. nak pukul orang.. Kita nak tolong jer..Ia suatu amanah yang perlu disampaikan.. Jual insurans berlandaskan syariah lagi....Insurans tue cover perkara yang tak dijangka seperti sakit, atau kematian.. Bukan bila sakit nak ambik insurans..Cuba tengok iklan dibawah....
So.. Lu pikirlah sendiri...

                        

Siapalah aku ini? Aku hanyalah penjual insurans.. Sob Sob....

mardiyah79@gmail.com: 019-2853910

No comments: