Takafulovers

Featured Post

kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye

Salam, kalau sesapa nak quotation boleh bagi details ye. Takaful bukanlah jaminan kesihatan, tapi mengelakkan kita mnggunakan simpanan untu...

Wednesday, July 28, 2010

Wanita,Ibu,Perempuan,Anak dara patut ambik insurans

Salam,

Hari nie aku pi jumpa klien yang bermasaalah ngan suami nyer.....Atas nasihat si ibu, dia bersetuju untuk mengambil insurans Takafulink untuk diri dia sendiri dulu..... Pada mulanya dier nak ambik untuk anak dier, tapi aku nasihat kalu dier sakit saper nak bagi anak-anak makan... menangis air mata darah sekali pun tak dapek nak nolong hah......Jadi dier ambik untuk diri sendiri dahulu....

Moral of the stories.... wahai kaum wanita, ibu,anak dara dan Kaum hawa disana... ambiklah insurans bila kita tak sakit, senang dan bahagia...Jangan tunggu bila waktu susah, sakit.. banyak masaalah baru nak ambik.. Iyalah walau pun tidak terasa terlambat,manalah tau waktu ketika itu ader sakit kronik ker.. accident...tak kan naya... Siapa yang susah.. diri sendiri lah jugak... Dengan tiba-tiba aku teringat kes tuntutan ex-isteri AC Mizal.. nak mintak duit belanja... termasuklah nak membeli insurans.. sambil menangis teresak-esak dimahkamah, dia bimbang siapalah yang akan memjaga dan biayai anak-anaknya jika dia tak der di muka bumi nie...

Hmmmmmmmmmmm... apa macam...? Bermacam-macam kan? So, remember... beli lah ketika kita nie sihat, tak der masaalah n lain-lain.. sesungguh nyer rebut lah 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara....Chow babe....

Mardiyah:019-2853910: mardiyah79@gmail.com

2 comments:

rohaniah noor said...

saya pun pernah mengalami perkara yg sama.
member nak amik insurans pendidikan utk anak dier sbb dier fikir kan pendidikan anak dier.
tp diri dia sdr pun lum ada life insurance. kalau lepas 5 thn dier meninggal (nauzubillah.. )anak dier tak dpt apa2 kecuali saving pendidikan dlm 20K bila umur budak tu dah 18 thn. sementara nak tunggu 18 thn tu budak tu nak survive macamana? mak ayah dah divorce..
oleh kerana bajet dier sikit.. last2 saya rekemen kat dier amik life insurans yg sum insured dlm 100K utk diri dia sdr dulu sebab kalau apa2 hal berlaku anak dier dpt 100K. sangat cukup amaun tu utk membiayai pendidikan dan belanja makananak dia. lebihan duit, simpan dlm ASB secara konsisiten stp bulan utk anak dier utk dptkan dividen dan bonus yg lebih tinggi.

akok is a person not a kuih said...

Elok lah tue.. kita tak tau apa akan jadi masa depan nun........sekurang kurang nyer diri sendiri pun nak kena insurans jugak...walaupun budget sekit, kalau tau needs and wants.. boleh jer nak ambik insurans tue..